Μενού Κλείσιμο

Η στενή συνεργασία συνεχίζεται

Στον Μητροπολίτη το νέο ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Κοινός στόχος Μητρόπολης και Ένωσης Ποντίων, παραμένει η συνεργασία για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Ποντίων

 

Το νεοεκλεγέν, Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, υποδέχθηκε στο Επισκοπείο ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, σε μια συνάντηση όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Ποντίων

Επικεφαλής της συνάντησης από πλευράς Ένωσης Ποντίων ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Παπουτσίδης, ενώ παρόντες ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Προκοπίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Καρύδης, η Γενική Γραμματέας Περιστέρα Πεΐδου και τα μέλη Δημήτρης Συμεωνίδης και Παναγιώτης Φωτιάδης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Ένωση Ποντίων Πιερίας καθώς και προτάσεις για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, αφού συνεχάρη τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή, τους ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει υγεία και δύναμη στο σημαντικό έργο τους για τη διατήρηση και προβολή του ποντιακού πολιτισμού και τη διάσωση και διάδοση των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη  θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ένωση Ποντίων καθώς και όλους τους ποντιακούς συλλόγους, στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Πόντου και της μεταλαμπάδευσής της στις μελλοντικές γενιές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ