Μενού Κλείσιμο

Η SpaceX έστειλε χριστουγεννιάτικα δώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η SpaceX έστειλε χριστουγεννιάτικα δώρα και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Τρίτη γιορτάζοντας την 100ή επιτυχημένη προσγείωση πυραύλου της εταιρείας.

Η απογείωση πριν από την αυγή από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA ήταν μετά βίας ορατή λόγω της ομίχλης και της συννεφιάς, καθώς ο πύραυλος Falcon έστελνε μια κάψουλα Dragon φορτωμένη με περισσότερα από 2.950 κιλά σε εξοπλισμό και δώρα για τους επτά αστροναύτες του σταθμού.

Μερικά λεπτά αργότερα, το πρώτο κομμάτι προσγειώθηκε όρθιο σε μια πλατφόρμα, έξι χρόνια από την ημέρα που η εταιρεία του Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την πρώτη της εκτόξευση το 2015.

«Είναι κρίσιμο να μειώσουμε το κόστος των διαστημικών πτήσεων για να συνεχίσουμε να επαναχρησιμοποιούμε τους ίδιους booster όλο και περισσότερες φορές.

»Το 100 είναι ένα τεράστιο ορόσημο και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό», δήλωσε η Sarah Walker του SpaceX, υπεύθυνη της αποστολής.

«Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι καθώς βλέπουμε ότι χρειάζεται να παράγουμε όλο και λιγότερους booster καθώς περνούν τα χρόνια».

Μεταξύ των αντικειμένων που έφτασαν στον διαστημικό σταθμό την Τετάρτη ήταν χριστουγεννιάτικα δώρα από τις οικογένειες των αστροναυτών, καθώς και καπνιστό ψάρι και γαλοπούλα, πράσινα φασόλια και κέικ φρούτων λόγω των εορτών.

Ο διευθυντής του προγράμματος διαστημικού σταθμού της NASA Joel Montalbano δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο λέγοντας ότι δεν θα χαλούσε τη δουλειά του Άγιου Βασίλη.

Μεταξύ των άλλων ωστόσο υπήρχαν και υλικά για ένα πείραμα που διεξάγουν στον διαστημικό σταθμό με απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Οι αστροναύτες του σταθμού αυτή τη στιγμή πετούν τα βρώμικα ρούχα τους. Η Procter & Gamble Co. αναπτύσσει ένα απορρυπαντικό για ενδεχόμενη χρήση στο σταθμό, στο φεγγάρι και όχι μόνο.

Η SpaceX, από την πλευρά της κλείνει το 2021 με 31 εκτοξεύσεις, τις περισσότερες που έχει κάνει ποτέ εταιρεία.

Με πληροφορίες του phys.org

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ