Μενού Κλείσιμο

Η «Σοφία» έφυγε, ο «Τηλέμαχος» έφτασε…

Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε όλη την Πιερία

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, ώστε να απομακρύνουν τα χιόνια από τις αυλές των σχολείων και με δεδομένο ότι αναμένεται νέο κύμα ψύχους, αποφασίστηκε να μην επιστρέψουν (τουλάχιστον σήμερα) μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Κλειστά όμως θα παραμείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, όπου η ποσότητα χιονιού σε κάποιες κοινότητες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
Στις αυλές των σχολείων και σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αντίστοιχα, επικεντρώθηκε χθες η επιχειρησιακή δράση (αποχιονισμός, ρίψη αλατιού), των συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να απομακρυνθεί το χιόνι και να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, η οποία εκτός απροόπτου θα γίνει αύριο Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ η επιχειρησιακή δράση του μηχανισμού και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, σε όλη την έκταση του Δήμου, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό. «Και αυτή την ώρα και για όσο χρειαστεί, τα συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες», αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης. Αλατιέρες και τα αποχιονιστικά μηχανήματα, επιχειρούν διαρκώς σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου, ενώ χωρίς προβλήματα λειτούργησαν χθες κανονικά οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ανήμερα των Φώτων, τα συνεργεία του Δήμου κινήθηκαν σε δύσκολα σημεία και περιοχές που απαιτούσαν αυξημένη προσοχή και παρέμβαση, όπως π.χ. ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες.
Τέλος, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για νέο κύμα ψύχους προειδοποιεί η Περιφέρεια
Εν των μεταξύ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποιεί ότι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη (8 Ιανουαρίου 2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη. Ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία κάνει λόγο για «ισχυρό παγετό» που κατά τόπους θα είναι ολικός.
Για τις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας συμβουλεύει, σε όσους πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ.
Όσοι δεν μπορούν να αποφύγουν την μετακίνηση πεζή, συμβουλεύει να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ