Μενού Κλείσιμο

Η σημασία των πρώτων βοηθειών στο… βουνό

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Διασωστική Ομάδα Πιερίας, επισκέφθηκε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι εκπαιδευτές Αθηνά Γεραρίδου, Άντζελα Μαρανή και Παναγιώτης Νικολόπουλος ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και το πόσο απαραίτητο είναι να γνωρίζουν από αυτές, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου.

Παράλληλα, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια επίδειξη Α΄ Βοηθειών.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης και περιποίησης αιμορραγιών, τραυμάτων και καταγμάτων. Ακόμη, παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Συνοψίζοντας, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου είχαν τη δυνατότητα μέσα από την επίσκεψη τους, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες, να δώσουν απάντηση σε ορισμένα ερωτήματα που τους/τις απασχολούσαν, αλλά και μέσα από απλές οδηγίες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες και να σώσουν ζωές.

Τέλος, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου για την προσφορά αναμνηστικού δώρου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ