Μενού Κλείσιμο

Η Σ. Μαυρίδου για την εξασφάλιση των οικονομικών εχέγγυων για την ανταγωνιστική λειτουργία των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ευρυδίκη» το 2017

Πάντα σε πρώτη προτεραιότητα για την Π.Ε.  Πιερίας

 

«Η επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων είναι πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ειδικά όταν αυτές έχουν πληγεί και δυσκολεύονται να λειτουργήσουν μετά από την θεομηνία του 2017», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Π.Ε. Πιερίας «από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής επέλασης της θεομηνίας το Νοέμβριο του 2017, με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ξεκίνησε το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και το χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές.

 

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες (κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη και οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής) για την εξασφάλιση των διοικητικών προϋποθέσεων ώστε να αποζημιωθούν όλες οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται τώρα και η βοήθεια από τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό με την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες για πιστωτικές διευκολύνσεις σε φυσικά πρόσωπα, ώστε στα πληγέντα κτίρια των επιχειρήσεων της ΠΙΕΡΙΑΣ, να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις πλημμύρες της 16ης και 17ης Νοεμβρίου 2017.»

Σύμφωνα με την κ. Μαυρίδου, «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενεργεί πάντα άμεσα και καταλυτικά για την εξασφάλιση πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση των θεομηνιών αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές (δημόσιες και ιδιωτικές) κινούμενη πάντα στα όρια του θεσμικού πλαισίου.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.