Μενού Κλείσιμο

«Η Πρωτοπορία» αντιδρά στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας σε πολυκατάστημα στην περιοχή του Βαρικού

 

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Jumbo στο Βαρικό Πιερίας, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της εταιρίας για άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές του έτους.

 

Τα μέλη του ΣΙΥΝΠ συζήτησαν με εργαζόμενους ανοίγοντας το ζήτημα του κοινού «αγωνιστικού βηματισμού» για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για τον κλάδο του εμπορίου. Όπως τονίζει το Συνδικάτο, «αναδείχτηκε το γεγονός ότι η Jumbo είναι ο “λαγός” της υπόθεσης και, οτι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα αργήσουν να το μιμηθούνε κι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.»

Τα μέλη της «Πρωτοπορίας» δήλωσαν «προς πάσα κατεύθυνση» πως δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών του κλάδου για «σμπαράλιασμα» των εργασιακών σχέσεων.

«Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι λιγοστοί πελάτες που βρισκόταν στο χώρο συμφώνησαν οτι αυτήν η κατάσταση δεν πάει άλλο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος το ΣΙΥΝΠ έστειλε το μήνυμα στην επιχείρηση Jumbo, στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσους στηρίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις και νόμους, «που πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων κάθε κεκτημένο εργατικό δικαίωμα», οτι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αρθεί αυτή η «μεσαιωνική απόφαση» θα συνεχιστούν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.