Μενού Κλείσιμο

Η Πιερία τίμησε την Επέτειο του ‘21

 Με την καθιερωμένη παρέλαση κορυφώθηκαν εκδηλώσεις και… αντιδράσεις!

Η Πιερία τίμησε την Επέτειο του ‘21

Αποδοκιμασίες για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Τζαμακλή και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Θερμό χειροκρότημα για τους μαθητές που τραγούδησαν παρελάζοντας το «Μακεδονία ξακουστή»

Με κάθε επισημότητα και η Κατερίνη τίμησε την Επέτειο του 1821 με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με την μαθητική παρέλαση επί της οδού Ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους κ.κ. Γεωργίου και συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας. Εκεί, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις, όταν ο κ. Τζαμακλής ως εκπρόσωπος της Βουλής κατέθεσε στεφάνι, με κάποιους να αποδοκιμάζουν λόγω της θέσης που κράτησε ο Πιεριέας βουλευτής στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η παρέλαση, όπου μαθητές και μέλη συλλόγων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Χιλιάδες κόσμου κατέκλεισαν τα πεζοδρόμια της οδού Ειρήνης και χειροκρότησαν τους μαθητές. Σύμμαχος στη χθεσινή ημέρα, ήταν και ο ανοιξιάτικος καιρός.

Από μια ακόμη παρέλαση, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις μερίδας κόσμου η οποία είδε ως αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για να εκφράσει την απογήτευσή της ή την αγανάκτησή της για κυβερνητικές αποφάσεις. Το 2012 (και μετά) ήταν το «μνημόνιο» (νωπές οι μνήμες εκείνων που φώναζαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων) το 2019 είναι η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία αναγνωρίζεται ως Βόρεια «Μακεδονία» η Π.Γ.Δ.Μ.. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ένα σύνθημα ήταν κοινό το (γνωστό) «Αλ…ς, προδότες, πολιτικοί».

Στα αξιοσημείωτα είναι, ότι πολλοί μαθητές σχολείων επέλεξαν κατά την παρέλασή τους μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Μετά το πέρας της παρέλασης και κατά την αναχώρηση του βουλευτή Χ. Τζαμακλή, αλλά και του εκπροσώπου της κυβέρνησης, προς στιγμή σημειώθηκε ένταση, χωρίς όμως να λάβει διαστάσεις, αφού η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή.

Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη,Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ