Μενού Κλείσιμο

Η πάταξη του παρεμπορίου πρωταρχικός στόχος

Ικανοποίηση στο ΕΒΕ Πιερίας από την κινητοποίηση των αρχών κατά του παραεμπορίου

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου για τα αποτελέσματα που είχαν φέτος οι έλεγχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας στον περιορισμό του παραεμπορίου κατά τους θερινούς μήνες.

Η πάταξη του παρεμπορίου, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα που θέτει όχι μόνο το Επιμελητήριο της Πιερίας, αλλά και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν κατατεθεί σειρά προτάσεων (σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών) οι οποίες κυρίως επικεντρώνουν στην πρόληψη και τον έλεγχο των προϊόντων στις πύλες της χώρας.
Σε ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Χατζηχριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και την καταστολή του φαινομένου του παρεμπορίου στην Πιερία για το έτος 2017.
Οι στοχευμένες δράσεις τις οποίες συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας και στις οποίες συμμετείχαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πιερίας κατά τη θερινή περίοδο σε διάφορες περιοχές, τουριστικές και μη, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, την κατάσχεση και την επιβολή προστίμων σε σημαντικό αριθμό παραβατών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, συνελήφθησαν 285 άτομα για διάθεση προς πώληση διαφόρων αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου κατά παράβαση των άρθρων για «Άσκηση Εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».
Κατασχέθηκαν συνολικά 161.446 αντικείμενα – προϊόντα παρεμπορίου τα οποία καταστράφηκαν άμεσα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Βεβαιώθηκαν στους συλληφθέντες διοικητικά πρόστιμα το ποσό των οποίων ανήλθε σε 81.600 ευρώ. Στο πιο σημαντικό είναι να βρεθεί ο τρόπος τα πρόστιμα των παραβατών να εισπράττονται από τις αρμόδιες αρχές.
Η πάταξη του παρεμπορίου που αποτελεί τη μεγάλη πληγή για το υγιές εμπόριο τόσο της χώρας όσο και του Νομού Πιερία και είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Επιμελητηρίου Πιερίας. Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πιερίας για τον συντονισμό των ελέγχων κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου υπάρχει έξαρση του φαινομένου. Επιπλέον έχουν προωθηθεί στους αρμόδιους υπουργούς της εκάστοτε Κυβέρνησης υπομνήματα με τεκμηριωμένες απόψεις για τις επιπτώσεις του παρεμπορίου αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του.
«Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει τη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, κ. Γιώργο Τζήμα, για την πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ