Μενού Κλείσιμο

Η παράταξη ανασυντάσσεται

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Κεντροαριστερά

Οι 11 κάλπες (και) στην Πιερία, θα ανοίξουν στις 8 το πρωί, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.

Το αδιάβλητο της διαδικασίας και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα και για την Νομαρχιακή Οργάνωση Εμπιστοσύνης στην Πιερία, η οποία έχει αναλάβει την προετοιμασία για την εκλογική αναμέτρηση που θα αναδείξει την Κυριακή τον επικεφαλής της Κεντροαεριστεράς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της Ν.Ο.Ε. με επικεφαλής την πρώην βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για τους στόχους που έχουν τεθεί ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή και το αδιάβλητο της διαδικασίας, υπογράμμισε η κ. Μίχου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως με τη χρήση της τεχνολογίας, διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και δεν δίνεται η δυνατότητα «διπλοψηφίσματος»
Την Κυριακή, εννιά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο φίλων και (εν δυνάμει μελών) του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο των έγκυρων ψηφδελτίων. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν συγκεντρώσει από την πρώτη Κυριακή τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, θα υπάρξει νέος γύρος την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.
Όπως ανέφερε η κ. Μίχου, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Κυριακής, έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους. Με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας (ή το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης) και με 3 ευρώ, ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την επιλογή του στην κάλπη. Αξίζει να σημειωθεί, πως αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών, δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτόν θα έχουν, μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Που θα στηθούν οι κάλπες στην Πιερία
Συνολικά στην Πιερία θα στηθούν 11 κάλπες και συγκεκριμένα:
Στην Κατερίνη θα στηθεί κάλπη στο Εργατικό Κέντρο και στο Συνεδριακό Κέντρο. Από μια κάλπη, θα στηθεί σε Κάτω Μηλιά, Ρητίνη και Κορινό.
Στο Δήμο Δίου Ολύμπου, κάλπη θα υπάρχει στο ΚΕΠ Λιτοχώρου, στο πρώην Δημαρχείο στην Κονταριώτισσα και στο πρώην δημαρχείο Αν Ολύμπου στη Λεπτοκαρυά
Τέλος στο Δήμο Πύνδας- Κολινδρού κάλπη θα στηθεί στο Αιγίνιο, στο Κίτρος και στον Μακρύγιαλο.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί 12 ώρες αργότερα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ