Μενού Κλείσιμο

Η ώρα των προτάσεων

Ημερίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής για το Leader 2014-2020

Εύσημα σε Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ και σε Πιερική Αναπτυξιακή από τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το πρωί η Πιερική Αναπτυξιακή για το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος CLLD/LEADER, Υπομέτρο 19.2 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που αφορά σε πράξεις Δημοσίου Χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. της Πιερικής Λαγδάρης Ευάγγελος (Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού) και Αθανάσιος Καλαϊτζής (Δημ. Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου), ενώ παραβρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών Φορέων της Πιερίας, σύλλογοι, καθώς νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού συνεχάρη τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Π.Κ.Μ., καθώς και τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, αναφέρθηκε στους πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία για τις ανάγκες του προγράμματος που θα προωθηθούν στο δημόσιο αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Σοφία Μαυρίδου τόνισε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα χαρακτηριστικά αυτού και εν συνεχεία παραχώρησε το λόγο στην κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής, η οποία ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή της προκήρυξης και τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων του προγράμματος. Ο κος Κωνσταντίνος Ζαπουνίδης υπεύθυνος προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής, ανέλυσε διεξοδικά τις προκηρυσσόμενες δράσεις, ενώ μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, οι προτάσεις για έργα και επενδύσεις αφορούν όλες τις περιοχές της Πιερίας (ορεινής και παραλιακής) πλην του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κατερίνης.

Στην παρούσα φάση, δημοσιεύθηκε μόνο η προκήρυξη για έργα δημοσίου ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίου ευρώ. Για τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια ευρώ, θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη από την Πιερική Αναπτυξιακή και θα αφορά μόνο ιδιωτικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κάθε πρόταση που θα υποβληθεί δεν μπορεί να ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις 600.000 ευρώ και έως 50.000 ευρώ για έργα που περιλαμβάνουν άυλες δαπάνες όπως π.χ. έργα προβολής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ