Μενού Κλείσιμο

Η ώρα της… στέγης για το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης

Για μία υποδομή Πολιτισμού και Ανάπτυξης, που γίνεται πραγματικότητα για την Κατερίνη και αποτελεί βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης πόλης, κάνει λόγο ο δήμαρχος Κατερίνης, σχολιάζοντας την πορεία των εργασιών

Στο στάδιο επιστέγασης του κτιρίου επικεντρώνονται οι εργασίες κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων). Παράλληλα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες τοποθέτησης αεραγωγών και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ξεκινήσει η τοποθέτηση των μαρμάρων (ορθομαρμάρωση) και των υαλοπετασμάτων αλουμινίου στις όψεις του κτιρίου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για την κατασκευή του βιομηχανικού δαπέδου στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα φιλοξενεί τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, αποθηκευτικούς, καθώς και βοηθητικούς χώρους σκηνής.

Την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα στελέχη του Δήμου μας, προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος της προηγούμενης περιόδου. Πρόκειται για ένα έργο που αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μία υποδομή Πολιτισμού και Ανάπτυξης που θεωρείται βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης και επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα και στην Κατερίνη. Εργαζόμαστε μεθοδικά με στόχο να το αποδώσουμε το συντομότερο στους δημότες, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου μας, για να το αναδείξουμε όλοι μαζί σε έναν πόλο πολιτισμικής δημιουργικότητας με μεγάλη εμβέλεια».

 Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού ανατολικά των ΚΤΕΛ, με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ