Μενού Κλείσιμο

«Η οικονομία ενώνει τους λαούς»

Ο Δήμαρχος του Μόοσμπουργκ στο Επιμελητήριο Πιερίας

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Πιερίας και Μόοσμπουργκ, συζήτησαν οι κύριοι Χατζηχριστοδούλου και Herbert Gaggl

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υποδέχτηκε χθες το πρωί, τον Δήμαρχο του Moosburg και Βουλευτή του κρατιδίου του Karntner της Αυστρίας κ. Herbert Gaggl, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διεύρυνσης συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το κ. Herbert Gaggl, συνόδευαν κ. Pichler Norbert Γενικός Διευθυντής του Δήμου του Moosburg της Αυστρίας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κα. Πόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Maintal Γερμανίας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αφού καλωσόρισε την Αυστριακή αποστολή, έκανε μια περιγραφή του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας και αναφέρθηκε στα προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, με ιδιαίτερη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και γενικότερα στους τομείς που είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών με τα αντίστοιχα Επιμελητήριο της περιοχής τους και τόνισε ότι: « Το Επιμελητήριο και εγώ προσωπικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία που προάγει την επιχειρηματικότητα και γι’ αυτό θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να το προωθήσουμε, γιατί η οικονομία ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο κ. Herbert Gaggl, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΒΕ για την υποδοχή, ανέφερε ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από πλευράς τους, για τα προϊόντα που παράγονται στην Πιερία, αλλά και για τον τουρισμό. Με τη συνεργασία και του Επιμελητηρίου Πιερίας θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας, ανάφερε.

Τέλος οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι να υπάρξει συνεχή επικοινωνία και επαφή για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.

Στη λήξη της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ και ο δήμαρχος του Μόοσμπουργκ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ