Μενού Κλείσιμο

«Η νομική ασπίδα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου»

Με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Γ. Νταντάμης

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις διαλόγου με τοπικούς φορείς, επαγγελματικούς συλλόγους και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Γιώργος Νταντάμης, συνοδεία μελών του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», επισκέφθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση με την Πρόεδρο κα Ασημίνα Στρίμπα και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Αφροδίτη Αργυροπούλου (Αντιπρόεδρο), κ. Γιώργο Γιαννούλη (Γ. Γραμματέα), κ. Δημήτρη Αναγνωστούδη (Ταμία) και κ. Γιώργο Τσιώλη (Μέλος).

Η κα Στρίμπα άνοιξε τη συζήτηση ενημερώνοντας για την πορεία και το ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τους κοινούς τόπους συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με τον Σύλλογο με αναφορά στους τομείς που η «Νομική Ασπίδα» είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Συζητήθηκαν επίσης οι θεσμοί του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και της «Διαμεσολάβησης».

Κοινή παραδοχή των δύο πλευρών ήταν ότι για να ανταποκριθεί ο Δήμος στις αυξημένες απαιτήσεις παροχής νομικών υπηρεσιών που προκύπτουν λόγω του μεγέθους του, απαιτείται και ίδρυση και στελέχωση Νομικής Υπηρεσίας, κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα τρέχοντα ζητήματα και να δρα συμβουλευτικά και ενισχυτικά προς τις λοιπές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και συνέχιση της κατ’ αποκοπή συνεργασίας με δικηγόρους.

«Μας είστε απαραίτητοι», δήλωσε ο κ. Νταντάμης απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η εύρυθμη λειτουργία του δήμου απαιτεί εμπεριστατωμένη νομική συμβουλευτική. Η Δημοτική Αρχή και οι Δημότες μας χρειάζονται τη νομική ασπίδα. Η αυτοδιοίκηση μας ενώνει. Η στενή συνεργασία μαζί σας είναι μονόδρομος. Να θεωρείτε δεδομένη τη συνδρομή σας στην καθημερινότητα του Δήμου».

Από την πλευρά του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» συμμετείχαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Χρήστος Γραμματικόπουλος, Γιώτης Ιορδανίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Χρήστος Ξανθόπουλος, Πολύκαρπος Παπαγεωργίου,  Χριστίνα Σιδηροπούλου,  Μαρία Τερζίδου και, Γιώργος Τσαχουρίδης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ