Μενού Κλείσιμο

Η νέα τρέλα της Silicon Valley: Πληρώνουν ακόμα και 150.000 δολάρια για να ψηλώσουν

Πλαστικός χειρούργος στο Λος Άντζελες, ο οποίος ειδικεύεται στις επεμβάσεις επιμήκυνσης άκρων, έχει δει να εντάσσονται στο πελατολόγιό του πολλοί εργαζόμενοι τεχνολογικών εταιρειών.

Ο Kevin Debiparshad άνοιξε το LimbplastX Institute το 2016 και η επιχείρησή του «άνθισε» την περίοδο της πανδημίας. Υπόσχεται στους πελάτες του πως θα ψηλώσουν από 7 έως 15 εκατοστά.

Ο γιατρός σπάει τα μηριαία οστά των ασθενών και τοποθετεί μεταλλικά καρφιά σε αυτά που μπορούν να ρυθμιστούν. Τα καρφιά επεκτείνονται κατά λίγο κάθε μέρα για τρεις μήνες με ένα μαγνητικό τηλεχειριστήριο.

Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να θεραπευτούν πλήρως τα πόδια.

Ένας από τους ασθενείς, σημείωσε πως τους πρώτους τρεις μήνες δεν μπορούσε να βγει από το διαμέρισμά του, αλλά άξιζε γιατί «κέρδισε» 7,5 πόντους. 

Η επέμβαση κοστίζει μεταξύ 70.000 και 150.000 δολαρίων, αναλόγως του πόσο θέλει να ψηλώσει κάποιος.

Ο γιατρός έχει αναλάβει CEO εταιρειών, ηθοποιούς και υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών. Πολλοί είναι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας – κυρίως άνδρες αλλά και μερικές γυναίκες – που έχουν μπει στη διαδικασία. Κοινός παρανομαστής όλων: ο πλούτος.

«Κάνω πλάκα πως μπορώ να ανοίξω εταιρεία τεχνολογίας» σημείωσε ο Debiparshad. «Έχω περίπου 20 μηχανικούς λογισμικού που κάνουν αυτή τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Χθες ήταν μια κοπέλα από την PayPal. Έχω ασθενείς από την Google, την Amazon, το Facebook, τη Microsoft. Είχα πολλούς ασθενείς από τη Microsoft». Ωστόσο, είναι λίγοι όσοι παραδέχονται πως έχουν λάβει τις υπηρεσίες του.

Ο χειρούργος πρότεινε στους αθλητές να μην τον επισκεφθούν καθώς ενδέχεται να μην μπορούν να αγωνιστούν ξανά.

Με πληροφορίες από Business Insider

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ