Μενού Κλείσιμο

Η  ΝΔ εξαπάτησε τους τευτλοπαραγωγούς, υποστηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με Ερώτηση που κατατέθηκε  την Παρασκευή προς τον Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στ. Αραχωβίτη και συνυπογράφεται από 25 ακόμα Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και η Μπέττυ Σκούφα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολότευσης επιχειρούν να καταδείξουν την επείγουσα και αβέβαιη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ιστορική Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Οι περσινές τυμπανοκρουσίες, όπως αναφέρουν, που συνοδεύτηκαν από υποσχέσεις φέτος ηχούν  φάλτσες στα αυτιά  των τευτλοπαραγωγών. Δεν έκλεισε χρόνος από τις ενσταντανέ με επενδυτές, τις βαρύγδουπες δηλώσεις αλλά και τον προκλητικό χλευασμό των καλλιεργητών και των κόπων τους όταν προκλητικά ο Υπουργός απευθυνόμενος σε αυτούς δήλωνε «Άμα έχει καλύτερη (τιμή) δώσε τα αλλού, αγόρι μου. Εσύ τα έσπειρες με Τσίπρα όχι με μένα. Να πας στην Κουμουνδούρου».

Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, «Οι τευτλοπαραγωγοί ενώ θα έπρεπε να αρχίσουν σταδιακά τη συγκομιδή και τη παράδοση διαπιστώνουν ότι ακόμη και το εργοστάσιο των Σερρών που μέχρι πρόσφατα υπόσχονταν ότι θα λειτουργήσει, έχει ακόμη τις πύλες εισόδου για την παραγωγή τους κλειστές. Γνωρίζουν καλά ότι οι εργασίες συντήρησης του εργοστασίου, βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του και υποχρέωση του επενδυτή, δεν έχουν γίνει. Ανησυχούν για την τύχη της παραγωγής  και το σοβαρό ενδεχόμενο  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  να μείνει αδιάθετη και να καταστρέφεται στο χωράφι.

Ευτυχώς για αυτούς, ισχύει ακόμη η Απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με  Αρ. 264/28699 που υπογράφηκε στις  22.2.2019. Γιατί σύμφωνα με αυτή, είναι εγγυημένη και για τη φετινή παραγωγή, όπως και για τη περσινή,  η αυξημένη τιμή ανά εκτάριο (190 ευρώ/στρ.) συνδεδεμένης ενίσχυσης. Όμως, οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις, δεν μπορούν να αποκαταστήσουν το χαμένο –για δεύτερη μάλιστα χρονιά- εισόδημα των τευτλοπαραγωγών. Ούτε να βάλουν μπροστά τις καμινάδες. Οι παραγωγοί πρέπει να απολαμβάνουν εισόδημα ανάλογο με τους κόπους τους γιατί αυτό είναι το δίκαιο.  Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ επιφύλαξε την εξαπάτηση και καταδικάζει στον μαρασμό έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ