Μενού Κλείσιμο

Η Μπ. Σκούφα για τις παραθαλάσσιες εκτάσεις της Καλλιθέας: Αξιοποίηση από τον δήμο για τους πολίτες – Τι αναφέρει για το 2016

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της αξιοποίησης των παραθαλάσσιων εκτάσεων του δημοσίου από τον Δήμο Κατερίνης, παίρνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα σε απάντηση σχετικής επιστολής του δημάρχου Κατερίνης.

Η κ. Σκούφα στην επιστολή της κάνει εκτενή αναφορά στα «γεγονότα του 2016» και στο πως σταμάτησε εκείνη η προσπάθεια εκποίησης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας. «Παραμένω απόλυτα συνεπής, τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες ακτές», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Στην απάντησή της η κα Σκούφα, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν υπενθυμίζοντας τις ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, μετά από αίτημα πολιτών της περιοχής αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Καλλιθέας. Σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα είχαν αποτρέψει την εκποίηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Μετά την απόσυρση της έκτασης από τα προς εκποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, κατατέθηκε κοινή επιστολή των επικεφαλής των τεσσάρων τότε Δημοτικών Παρατάξεων που ζητούσε την μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι θα το έπραττε, άλλωστε αντίστοιχες παραχωρήσεις έγιναν και προς τον Δήμο Πατρέων, αλλά και προς τον Δήμο Αγίου Ανδρέα, μετά από σχετικό αίτημα με απόφαση των Δημοτικών τους

Συμβουλίων. Δυστυχώς δεν υπήρξε τότε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ελήφθη ποτέ απόφαση να κατατεθεί το αίτημα παραχώρησης.

Μοναδική ευκαιρία να αποδοθεί στο Δήμο Κατερίνης

Όπως υπογραμμίζει η βουλευτής Πιερίας, είναι μια μοναδική ευκαιρία η συγκεκριμένη έκταση να αποδοθεί για χρήση στον Δήμο Κατερίνης, είτε με παραχώρηση, είτε με ενοικίαση με συμβολικό τίμημα, αφού βεβαίως κατατεθεί άμεσα από το Δήμο Κατερίνης επίσημο αίτημα προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, ώστε αυτό να επικυρωθεί και νομοθετικά αν χρειαστεί. Αντίστοιχο αίτημα προς την ΕΤΑΔ ΑΕ μπορεί να κατατεθεί και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή την Π.Ε. Πιερίας.

«Λύσεις υπάρχουν αρκετές, η πολιτική βούληση είναι κάθε φορά το ζητούμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σκούφα προσθέτοντας ότι η όποια απόφαση ληφθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να έχει ως γνώμονα το μέγιστο δημόσιο και κοινωνικό όφελος. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση είμαι διατεθειμένη με τον θεσμικό μου ρόλο ως βουλευτής της Π.Ε. Πιερίας να στηρίξω την πρωτοβουλία σας», καταλήγει η βουλεύτρια Πιερίας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ