Μενού Κλείσιμο

Η μοναδικότητα της συνύπαρξης

Το Σαββατοκύριακο στην κατσκήνωση «Νηριήδες» της Λεπτοκαρυάς

Διήμερο εκδηλώσεων στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» στην Λεπτοκαριά Πιερίας, διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον δήμο Δίου – Ολύμπου, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα με ένα πολιτιστικό γεγονός με θέμα «Η μοναδικότητα της Συνύπαρξης» και θα κορυφωθούν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10 το πρωί με την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα».
Με το σύνθημα «Συνδιαμορφώνουμε το μέλλον», «Ο Εθελοντισμός είναι σχέση», «Η διαφορά είναι δικαίωμα», «Επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο», «Η Πρόνοια μπορεί να γίνει αναπτυξιακή», «Η αναπηρία δεν είναι αρρώστια», ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν σε ένα διήμερο προβληματισμού και γνώσης.
Όπως αναφέρει στο καλωσόρισμά της προς τους συμμετέχοντες, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, «οι Φορείς άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής, όπως είναι τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ως μέρος του Εθνικού Όλου, καλούνται να γίνουν συνδιαμορφωτές ενός περισσότερο αφαλούς παρόντος και μέλλοντος για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και της κρίσης που πλήττει όλα τα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης, επενδύοντας στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο και συνδιαμορφώνοντας ένα κόσμο συμπληρωματικό και λιγότερο συγκρουσιακό».
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2017
Το πρόγραμμα της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα «Η Μοναδικότητα της Συνύπαρξης» θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα με την προσέλευση του κόσμου.
Στις 18.30 θα πραγματοποιηθούν οι χαιρετισμοί από τους, κ. Δημήτριο Καρέλλα, Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Κώστα Δημόπουλο και την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.
Θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι διακρίθηκαν σε αγώνες.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση χορευτικών και θεατρικών ομάδων. «Παραδοσιακοί Χοροί» από την χορευτική ομάδα «ΣΙΡΡΙΣ» του Κέντρου. Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων µε Αναπηρία Σερρών του ΚΚΠΚΜ. Χοροθέατρο «Gipsy Caravan» από την οµάδα χοροθεραπείας χαρτ΄Αετοί 1&2 του ΚΚΠΚΜ. Θέατρο Σκιών «Στιγµές» από τα παιδιά του Κέντρου «ΘΕΤΙΣ» του ΚΚΠΚΜ. Θεατρικό «O Φιάκας» του ΚΚΠ Θεσσαλίας. Χορός α) Allegrias (Flamenco) β) My immortal (Evanescence) Χορεύει η Αρετή Κουτσιαλή Σύλλογος Φίλων Τεχνών «ΕΑΡ». Θεατρικό «Το µαγικό φίλτρο της χαράς» συμμετέχουν ομάδες των ΚΚΠ Ελλάδος µε την υποστήριξη του Θεάτρου «ΜΩ». Σύγχρονος Χορός “Τhe Voice” (Κραυγή) από την ομάδα «Δρυάδες εν πλω» µε ζωντανή μουσική. «Παραδοσιακοί Χοροί» από την Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς «ΟΡΦΕΑΣ». Μουσική από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Διευθύνει ο Νίκος Πατρής.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσεις μπουφές.
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα», με ώρα έναρξης στις 10 το πρωί, όπου χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Δημήτριος Καρέλλας, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Εκπρόσωπος του Δήµου ∆ίου – Ολύµπου. Παρεμβάσεις στην ημερίδα θα υπάρξουν από τους, Βόλτσιου Κατερίνα, Πρόεδρο του Κ.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου, Απόφοιτη Aνθρωπιστικών Σπουδών. Κασάπη Κυριάκο, Αντιπρόεδρο του Κ.Κ.Π. Νοτίου Αιγαίου, Φαρµακοποιό. Λυκοκάπη Νικόλαο, Πρόεδρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, Οικονοµολόγο. Ριζούλη Δήµητρα, Πρόεδρο του Κ.Κ.Π. Θεσσαλίας, Κοινωνιολόγο και Καρασαββίδου Συλβάνα, Πρόεδρο του Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας, Κοινωνικής Λειτουργός – Συστηµική Ψυχοθεραπεύτρια.
Στις 11.30 το πρωί θα γίνει ομιλία με θέμα «Καινοτοµία και καλές πρακτικές για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας. Η περίπτωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα», από τους, Παπάνη Ευστράτιο, Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας Πανεπιστηµίου Αιγαίου, Πακλατζόγλου Σοφία, Θεολόγο, Κοινωνιολόγο, υπ. ∆ιδάκτωρ Θεολογίας και Βεγιαζή Σταυρούλα, Φιλόλογο.
Στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Παιδική Προστασία», θα μιλήσουν με θέμα «O θεσµός της αναδοχής στα ΚΚΠ. Πρόκληση και Προοπτική». Κωνσταντέλλια Σοφία, Πρόεδρος Κ.Κ.Π. Αττικής, Κοινωνική Λειτουργός. «Μονάδες Προστασίας Παιδιού. Το χτες και το σήµερα. Το µέλλον τους; Στοχεύοντας στο συνολικό κοινωνικό όφελος, µέσω πολλών µικρών και µεγάλων προσωπικών ανατροπών, µπορούν και πρέπει να αλλάξουν;». Μιτοπούλου Κατερίνα, Πρόεδρος Κ.Κ.Π. Ηπείρου, Χηµικός. «Έγκαιρη παρέµβαση στην κοινότητα για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, σε µια περίοδο κρίσης». Κέντρο Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και oικογένειας ‘’ΘΕΤΙΣ’’ του Κ. Κ. Π. Κεντρικής Μακεδονίας. Χατζηχρήστου Γεωργία, Κοινωνική λειτουργός, εκπαιδευθείσα στη Συστηµική Θεραπεία, Κ.Κ. Π. Κεντρικής Μακεδονίας. Αλεξιάδης Αργύρης, M.Ed, Εργοθεραπευτής, Προϊστάµενος του Κέντρου Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ» του Κ. Κ. Π. Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο «Κλειστή και ανοιχτή Φροντίδα», θα μιλήσουν με θέμα «Οι κλειστές µονάδες φροντίδας προσεγγίζοντας τη διαβίωση στην κοινότητα». Αντωνοπούλου Αρετή, Εργοθεραπεύτρια, Κ.Κ.Π. Θεσσαλίας. «Η δηµιουργική ηρεµία µέσα από τους δρόµους της κεραµικής τέχνης» (video). Μούτσης Χρήστος, Εργοθεραπευτής, Κ.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου. «Αποασυλοποίηση» (video) Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας. Καρασαββίδου Συλβάνα, M.Sc, Πρόεδρος Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας, Κοινωνική Λειτουργός – Συστηµική Ψυχοθεραπεύτρια.
∆ιάλλειµα – Eλαφρύ γεύµα.
Στην τρίτη θεματική ενότητα με τίτλο «Απασχόληση και Εθελοντισμός στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», θα μιλήσουν με θέμα «Youth Work / Εργασία για την νεολαία. Κριτική και εφαρµογές του Youth Work στους φορείς κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα». Παπουτζής Λάζαρος, Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. ∆υτικής Μακεδονίας. «Κοινωνική Αλληλεγγύη – O ρόλος του Εθελοντισµού. Εθελοντές Εν ∆ράσει». Πασαλίδης Χρήστος, M.Sc Εργοθεραπευτής, Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας. Μανουσαρίδου Ελένη, M.Sc Ψυχολόγος, Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ημερίδα θα κλείσει με Αναστοχαστική – Συζήτηση και εξαγωγή Συμπερασμάτων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ