Μενού Κλείσιμο

Η Μητρόπολη συζητά με τους νέους

«Νέοι και Διαδίκτυο» το θέμα εκδήλωσης της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα

Περισσότεροι από 500 μαθητές Λυκείων της Πιερίας, παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νέοι και Διαδίκτυο», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Η εκδήλωση που είχε στόχο την ενημέρωσης των νέων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τη χρήση του διαδικτύου, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου σε συνεργασία με το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Βάϊος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και ο κ. Γρηγόριος Αμανατίδης, Υπαστυνόμος Α’ από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης οι εκατοντάδες μαθητές λυκείων άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή τους πλέον κατάλληλους σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου και διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με την πληροφορική.

Και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν εμπεριστατωμένα στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποφυγή ποικίλων διαδικτυακών κινδύνων.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους δύο εισηγητές και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθηκαν στην σημαντική αυτή ημερίδα, συνεχάρη τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Ιωάννη Καζταρίδη και την Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κα Μιράντα Παππά για την άψογη διοργάνωση. Επίσης, ευχαρίστησε τους Διευθυντές Λυκείων και εκπαιδευτικούς, που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος  χαρακτήρισε «τεράστιας σημασίας, μείζον ζήτημα, το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. «Η Τοπική μας Εκκλησία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «με σκοπό να συγκεντρώσει ως στοργική μητέρα όλους εσάς τους νέους μέσα στην αγκαλιά της, πραγματοποιεί μέσω του Γραφείου Νεότητας που έχουμε συγκροτήσει, ποικίλες δράσεις και προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων και υγιούς απασχόλησης που αναπτύσσουν τα ψυχοσωματικά σας αντισώματα, τα οποία θα νικήσουν κάθε πολέμιο και αντίπαλο της αρετής και του αγαθού. Μια τέτοια δράση είναι και η ημερίδα για το Διαδίκτυο και την ασφαλή πλοήγησή του. Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας σε όλη την Πιερία με σκοπό την ενημέρωση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της νεολαίας στη σημερινή κοινωνία».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλειμμα με δεξίωση στο παρακείμενο κεντρικό πάρκο της πόλης.

Μετά το διάλειμμα, οι μαθητές επέστρεψαν στον συνεδριακό χώρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής διάλογος με τους εισηγητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ