Μενού Κλείσιμο

Η Μητρόπολη εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την πρόληψη του Κορονοϊού

Αναστέλλεται η λειτουργία δομών (και) της Μητρόπολης

 

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, «τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας», αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης.

 

Μετά από την σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και σε πλήρη αρμονία με τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας περί αποτροπής της εξαπλώσεως του ιού, η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, προχωρά σε αναστολή λειτουργίας διαφόρων δομών της. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα συσσίτια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

 

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες (έως και τις 29 Μαρτίου) η λειτουργία των παρακάτω Κοινωνικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, των Κατηχητικών Συνάξεων, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω», των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, όλες οι δραστηριότητες στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», σε όλα τα Πνευματικά Κέντρα των Ενοριών, καθώς και της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης, η λειτουργία του καταστήματος δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Επίσης αναβάλλονται οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες, που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή, ενώ προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους, όπου συνωστίζονται πολλοί.

-Απαγορεύονται οι οργανωμένες προσκυνηματικές επισκέψεις στις Ιερές Μονές.

Επίσης απαγορεύονται οι επισκέψεις στην κλειστή εκκλησιαστική δομή του Γηροκομείου.

-Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Συσσίτια της Ι. Μητροπόλεως «Άρτος ο Επιούσιος».

-Οι ιερές ακολουθίες στους Ι. Ναούς και στις Ι. Μονές θα τελούνται κανονικά: δηλαδή οι Θείες Λειτουργίες, οι Προηγιασμένες Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο, καθώς και οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί. Με νεότερη ανακοίνωση θα προσδιοριστούν οι ώρες τελέσεως των ιερών ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς κυρίως της πόλεως Κατερίνης.

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως καθώς και όλες οι Εκκλησιαστικές της δομές θα απολυμανθούν με ευθύνη των υπευθύνων τους.

Η ίδια εντολή δόθηκε και στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ι. Ναών, τα οποία εντός των ημερών θα προβούν σε απολύμανση των Ι. Ναών και των Πνευματικών Κέντρων, καθώς επίσης και η εντολή για επιμελή καθαριότητα των επιφανειών και τον σωστό αερισμό των Ι. Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων.

Συνιστάται στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν συμπτώματα ίωσης ή κρυολογήματος να παραμένουν στα σπίτια τους, για προστασία τόσο των ιδίων όσο και των συνανθρώπων τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εύχεται και προσεύχεται, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, της προστάτιδός μας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και του Οσίου πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, ο “Αρχηγός της Ζωής και του Θανάτου” Κύριος και Θεός μας, να διαφυλάξει τον Λαό Του και στην παρούσα πειρασμική περίπτωση από της επικειμένης απειλής του λοιμικού ιού και να απαλλάξει τον κόσμο Του από την παρούσα δοκιμασία.»

Προτρέπει δε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως να εφαρμόζει τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και να ακολουθεί πάντα με ψυχραιμία, σύνεση και ακρίβεια τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών. Τέλος, τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.