Μενού Κλείσιμο

Η μεγάλη γιορτή είναι τον… Οκτώβριο

Το «Τρέχω για την Κατερίνη» δεν είναι αγώνας (μόνο) είναι γιορτή

Στις 12 Ιουλίου στον «αέρα» η φόρμα για την αίτηση συμμετοχής. Έως 2.000 αριθμοί αποφασίστηκε να διατεθούν και όσοι… προλάβουν!

Στην προκήρυξη του αγώνα δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη» προχώρησε (για 7η χρονιά) ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Σύλλογος Δρομέων  Πιερίας «Ζευς».

Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου (11 πμ) και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, ενώ (για μια ακόμη χρονιά) τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης και αφού οι δρομείς θα έχουν διανύσει μια απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της και διαμορφώνεται ως εξής: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος -Μ.Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της Ελευθερίας).

Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας – Θράκης. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας.

Καθοριστική η συμβολή της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας και της Δ.Κ. Σβορώνου.

Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά», σχήμα Κρουστών (Πλατεία Ελευθερίας), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «Κοσμάς ο Αιτωλός» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), το Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης), ενώ τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη των τμημάτων του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «Κοτζα-Αναστας» και του Ομίλου Φίλων των Ανθρώπων και των Ζώων «Ο Μαστόδοντας».

Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν, ενώ για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία θα αναχωρούν λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9 πμ έως τις 10:15 π.μ.
Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι, γεννημένες το 2006 και μεγαλύτεροι).
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος με ευθύνη των γονέων τους.
Την υγειονομική κάλυψη της διαδρομής έχει αναλάβει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών, ενώ την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στη γενική κατάταξη. Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στις τρεις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Δίπλωμα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr, σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν για όλους τους συμμετέχοντες αυθημερόν.

Δηλώσεις συμμετοχής από… 12 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας έως και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018. Σε περίπτωση που οι 2000 συνολικά αριθμοί συμμετοχής διατεθούν νωρίτερα, για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν άμεσα και πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αριθμούς συμμετοχής, που παρατηρείται κάθε χρόνο παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα μόνο εκείνοι που είναι βέβαιοι ότι θα λάβουν μέρος, προκειμένου να μη στερήσουν τη συμμετοχή από άλλον συναθλητή τους, που δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα αριθμό.

Φέτος η φόρμα δηλώσεων συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη από τις 12 Ιουλίου.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ