Μενού Κλείσιμο

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή το κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Κατερίνης – Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα!

Δεν έχει κάνει τίποτα ο Δήμος, από τη στιγμή που ανιχνεύτηκε θετικός στον ιό γονέας μαθητή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης, αντιπροσωπεία της οποίας επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σχολείο.

Σε ανακοίνωσή της (το Σάββατο) η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης αναφέρει πως «επισκέφτηκε το 12ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης για να ενημερωθεί για τις ενέργειες του δήμου μετά την παρουσίαση κρούσματος σε γονέα παιδιού του σχολείου.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι δεν έχει γίνει καμία πληροφόρηση στο σχολείο εάν το παιδί έχει κάνει τεστ και ποιο το αποτέλεσμα αυτού, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα ιχνηλάτιση, δεν έχει γίνει απολύμανση της αίθουσας του παιδικού σταθμού και δεν έχουν πραγματοποιηθεί τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.»

Η Λα.Συ απαιτεί άμεσε από τον Δήμο να μεριμνήσει για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως:

-Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές τους σχολείου αλλά και για την Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και πρώτα απ’ όλα στα Ειδικά Σχολεία, όπου τα παιδιά είναι διπλά εκτεθειμένα.

-Απολύμανση του χώρου που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός.

-Κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές σ όλα τα σχολεία.

-Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια αναγκαίων υλικών (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).

-Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

-Έκτακτο κρατικό κονδύλι για προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν στην Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

-Να γίνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο Γ.Ν.Κ.  για να μπορέσει ανταπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες της υγειάς και ασφάλειας του λαού στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος.

«Φτάνουν οι ευχές και τα λόγια στήριξης στους δημότες που ακούμε στο δημοτικό συμβούλιο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ