Μενού Κλείσιμο

Η Κυριακή είναι αργία!

Ψήφισμα συμπαράστασης από την ΕΛΜΕ Πιερίας στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα

Τη φωνή της με τους εργατοϋπαλλήλους ενώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας, ζητώντας τη νομοθετικής κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Το ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ έρχεται ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργατοϋπάλληλοι για την Κυριακή 24 Ιουνίου και την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Στο ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Πιερίας, αναφέρει: «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η τωρινή πειθήνια στις υποδείξεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ προχώρησαν στην παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ικανοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων. Κυριακάτικη αργία που κατακτήθηκε με αγώνες.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συμβάλλει όχι μόνο στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργατοϋπαλλήλων και στην εξουθένωση τους αφού αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο και δεν έχουν τον χρόνο για να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και στο κτύπημα της μητρότητας, καθώς η πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και μάλιστα μητέρες. Ταυτόχρονα και της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής . Επιπλέον το μέτρο πλήττει και τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους που εξαιτίας της άγριας φοροληστείας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων που στις 24 Ιουνίου και στις 15 Ιουλίου απεργούν.

Ενώνει τη φωνή της με την δική τους διεκδικώντας:

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

-Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών

-Κατάργηση παλιών και νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που διαλύουν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών

-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί

-Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και τρων τριών μνημονίων, που μειώνουν μισθούς και συντάξεις.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ