Μενού Κλείσιμο

Η Κίνα εντόπισε νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον- Διαγνωστικά τεστ ξανά στους κατοίκους

Οι αρχές της Σαγκάης εντόπισαν κρούσμα κορωνοϊού που αφορά νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5, την Όμικρον BA.5.2.1.

Το κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ στις 8 Ιουλίου, συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, είπε ο Ζάο Νταντάν, υποδιευθυντής της υγειονομικής επιτροπής της πόλης

Η Σαγκάη στην ανατολική Κίνα βγήκε από lockdown, το οποίο διήρκεσε περίπου δύο μήνες, στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης.

«Η πόλη μας συνεχίζει να καταγράφει περισσότερα θετικά κρούσματα από μετάδοση στην κοινότητα και ο κίνδυνος της επιδημιολογικής εξάπλωσης μέσω της κοινωνίας παραμένει πολύ υψηλός», προειδοποίησε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, κάτοικοι σε αρκετές κεντρικές συνοικίες της Σαγκάης θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό σε δύο γύρους-από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου-σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν νέα πιθανά ξεσπάσματα του ιού.

Η παραλλαγή Όμικρον BA.5, στην οποία οφείλεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων στο εξωτερικό, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στις 13 Μαΐου σε έναν 37χρονο ασθενή, ο οποίος είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Σανγκάη από την Ουγκάντα, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Η παραλλαγή BA.5 αποδείχτηκε ότι έχει επιταχυνόμενο ρυθμό μετάδοσης και βελτιωμένη ικανότητα ανοσολογικής διαφυγής, δήλωσε ο Γιουάν Ζενγκάν, μέλος της επιτροπής ειδικών για την πρόληψη του κορωνοϊού στη Σαγκάη.

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου από την BA.5.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ