Μενού Κλείσιμο

Η Κατερίνη στον χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας – Παρουσίαση της μελέτης για το «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ»

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  • Παρουσίαση της μελέτης για το «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ»
  • Κώστας Κουκοδήμος: Στρατηγικός στόχος η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου
  • Αστέριος Μπουσνάκης: Μεγάλο αναπτυξιακό έργο

Στο χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της Ελλάδας φιλοδοξούν να βάλουν την Παραλία Κατερίνης, φέρνοντας τα υδροπλάνα ολοένα και πιο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, ο Δήμος Κατερίνης και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το μεσημέρι της Τετάρτης 24/11, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κατερίνης, της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, έγινε από εκπροσώπους της ΔΕΠΑΝ (“Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”), η παρουσίαση της μελέτης για το «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ». Η μελέτη προβλέπει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ίδρυσή του, το σχέδιο ασφαλείας, το σχέδιο πτήσης, την αρχιτεκτονική μελέτη των κτιρίων που πρόκειται να τοποθετηθούν στο Λιμάνι, καθώς και τους υδατοδιαδρόμους για την προσθαλάσσωση-αποθαλάσσωση των υδροπλάνων.

Στρατηγικός στόχος

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Κ.Ε.Δ.Ε., πρωτοστατεί στον σχεδιασμό λειτουργίας Υδατοδρομίων  στην Ελλάδα, εισηγήθηκε πρόσφατα στη σύσκεψη της Επιτροπής το θέμα της «Ίδρυσης και Λειτουργίας Υδατοδρομίων». Παράλληλα, το θέμα της ίδρυσης υδατοδρομίου στην Παραλία, απασχόλησε διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριου Μπουσνάκη, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κος Κουκοδήμος: «Για τον Δήμο Κατερίνης συνιστά στρατηγικό στόχο η  υλοποίηση του εγχειρήματος  ίδρυσης  και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Παραλία μας, ώστε να επιτευχθεί η αδιάλειπτη και ποιοτική συνδεσιμότητα της περιοχής μας, με την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μια συνδεσιμότητα που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για λόγους Αναπτυξιακούς, Τουριστικούς και ευρύτερα Κοινωνικούς, Η διαχείριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Λιμένα Παραλίας, η εποικοδομητική συνεργασία μας με τη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν.Πιερίας μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία».

Μεγάλο αναπτυξιακό έργο

«Η διασύνδεση με υδροπλάνα θα ενδυναμώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ως προορισμού, την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποβληθεί προς το Υπουργείο μεταφορών το αίτημα για την άδεια  ίδρυσης του υδατοδρομίου της Κατερίνης. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο – όπως προκύπτει και από την υπεπλήρη μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα – για την ευρύτερη περιοχή, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού συνεισφέροντας στη διασύνδεση των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, Αστέριος Μπουσνάκης.

 

Δίκτυο υδατοδρομίων

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑΝ μετέφεραν στο Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής,  την επιθυμία που διατύπωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε πρώτη φάση μεταξύ Πιερίας (Κατερίνης), Χαλκιδικής και Σποράδων με επίκεντρο τη Σκιάθο. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το σώμα  και όπως τονίστηκε θα δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, είχε προηγηθεί η υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης ανάμεσα στα 2 μέρη (Λιμενικό Ταμείο Πιερίας και ΔΕΠΑΝ).  Η αποπληρωμή της, γίνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατόπιν έγκρισης του Γ.Γ. Λιμένων κ. Κυριαζόπουλου.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ