Μενού Κλείσιμο

Η Κατερίνη αποκτά Τ.Ο.Μ.Υ.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια της Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ.)

Το πλήρωμα του χρόνου για τη λειτουργία Τοπικής Ομάδας Υγείας στην Κατερίνη έφτασε. Με εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το μεσημέρι, θα ξεκινήσει να λειτουργεί φιλοδοξώντας να εξυπηρετήσει ανάγκες Πρωτοβάθμιας Υγείας, γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία τους πολίτες που μέχρι σήμερα (ακόμη και για απλά περιστατικά) αναγκάζονται να καταφεύγουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η ΤΟΜΥ στην Κατερίνη, θα φιλοξενείται στο κτίριο που στεγάζοταν τα Πολυιατρεία του ΙΚΑ (οδός Π. Κανελλόπουλου 1 απέναντι από το Τ.Ε.Ι. Κατερίνης) και σύμφωνα με την πρόσκληση που έστειλ ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, την εκδήλωση θα τιμήσει και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

Ο σκοπός της Τ.Ο.Μ.Υ.

Η Τ.ΟΜ.Υ. μεταξύ άλλων θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος. Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κ.λπ).

Η Τ.ΟΜ.Υ στεγάζεται στο κτήριο επί της οδού Παναγιώτη Κανελλοπούλου 1 στο ισόγειο, με δυνατότητα πρόσβασης και για ΑμεΑ.

Η συγκρότηση της Τ.ΟΜ.Υ. έγινε στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης που αφορά τη λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανάπτυξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελεί τομή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς αναβαθμίζει θεσμικά το ρόλο των οικογενειακών  ιατρών στο σύνολο του πληθυσμού, προβλέπει  τη συνεχή και ολιστική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού με έμφαση στην πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της υγείας και εξορθολογίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων, στο βαθμό που τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία αυτών θα αποσυμφορηθούν σημαντικά από περιστατικά που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ τις δημόσιες μονάδες της ΠΦΥ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ