Μενού Κλείσιμο

Η κατανομή των εδρών στους τρεις δήμους – «Μικρές εκπλήξεις», κυρίως στην Κατερίνη

Η κατανομή των εδρών στους τρεις δήμους

Ανακοινώθηκε επισήμως από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας η κατανομή των εδρών στους τρεις δήμους της Πιερίας, με «μικρές εκπλήξεις» κυρίως στην Κατερίνη

Για το Δήμο Κατερίνης οι 6 συνδυασμοί που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής μοιράζονται (ανάλογα με το ποσοστό που έλαβαν) τις 41 θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Σάββα Χιονίδη, έχοντας λάβει τις περισσότερες ψήφους στις 26 Μαΐου (15.006) καταλαμβάνει 13 έδρες, από τις οποίες τις 10 στην Κατερίνη (εκλέγεται ο δήμαρχος και οι 9 πρώτοι της ΔΕ Κατερίνης). Επίσης, παίρνει μια έδρα στην Δ.Ε. Ελαφίνας, μια έδρα στη Δ.Ε. Πέτρας και μια έδρα στην Δ.Ε. Πιερίων. Δεν εκλέγει δημοτικό σύμβουλο σε Κορινό και Παραλία.

Ο Συνδυασμός του νέου δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου (με 13.462 ψήφους), καταλαμβάνει συνολικά 11 έδρες. Επτά έδρες καταλαμβάνονται από τους υποψηφίους της Δ.Ε. Κατερίνης, ενώ παίρνει και μια έδρα σε Ελαφίνα, Κορινό, Παραλία και Πέτρα. Δεν εκλέγει δημοτικό σύμβουλο μόνο στη Δ.Ε. Πιερίων.

Ο τρίτος συνδυασμός του Γιώργου Νταντάμη (με 12.071 ψήφους), καταλαμβάνει συνολικά 10 έδρες. Οι 8 έδρες στη Δ.Ε. Κατερίνης και από μια έδρα στη Δ.Ε. Κορινού και Παραλίας. Δεν εκλέγει δημοτικούς συμβούλους στις Δ.Ε. Ελαφίνας, Πέτρας και Πιερίων

Ο συνδυασμός του Θανάση Λιακόπουλου (με ψήφους 6.279) συνολικά καταλαμβάνει 5 έδρες, εκλέγοντας τρεις συμβούλους στη Δ.Ε. Κατερίνης και από έναν στις Δ.Ε. Κορινού και Παραλίας. Δεν εκλέγει δημοτικούς συμβούλους στις Δ.Ε. Ελαφίνας, Πέτρας και Πιερίων.

Ο συνδυασμός του Νίκου Τσουπέη (με 1.300 ψήφους) καταλαμβάνει μια έδρα στην Κατερίνη. Μια έδρα καταλαμβάνει και ο συνδυασμός του Ευγένιου Παπαδόπουλου (με 985 ψήφους) και αυτή στην Κατερίνη.

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, τις περισσότερες έδρες καταλαμβάνει ο συνδυασμός του νέου δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, αφού η Σύνθεση ήταν αυτή που πήρε τις περισσότερες ψήφους κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Από τις 27 έδρες του Δήμου Δίου-Ολύμπου ο Βαγγέλης Γερολιόλιος (με 6.554 ψήφους) καταλαμβάνει τις 10 έδρες, εκλέγοντας από 4 συμβούλους στη Δ.Ε. Λιτοχώρου και Δίου και δύο συμβούλους στη Δ.Ε. Αν. Ολύμπου.

Ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Δημόπουλου (με 3.657 ψήφους) καταλαμβάνει 6 έδρες. Από αυτές η μια είναι στη Δ.Ε. Λιτοχώρου, τρεις στη Δ.Ε. Δίου και δύο στη Δ.Ε. Αν. Ολύμπου.

Συνολικά 4 έδρες καταλαμβάνει και ο συνδυασμός του κ. Κιάφα (με 2.438 ψήφους), ο οποίος εκλέγει από δύο συμβούλους στις Δ.Ε. Αν. Ολύμπου και Δίου και κανέναν στη Δ.Ε. Λιτοχώρου.

Τρεις έδρες παίρνει ο συνδυασμός του Στέργιου Φαρμάκη (με 1.900 ψήφους) ο οποίος εκλέγει δύο συμβούλους στη Δ.Ε. Λιτοχώρου και έναν στη Δ.Ε. Αν. Ολύμπου. Δεν εκλέγει κανέναν στη Δ.Ε. Δίου

Δύο έδρες στο σύνολο του Δήμου πηγαίνουν και στον συνδυασμό του κ. Μυλωνέρου (με 1.283 ψήφους). Και οι δύο έδρες καταλαμβάνονται από συμβούλους της Δ.Ε. Αν. Ολύμπου.

Από μια έδρα καταλαμβάνει ο συνδυασμός της Κατερίνας Κουρίτα και του κ. Δημητριάδη. Η κ. Κουρίτα (με 718 ψήφους) παίρνει μια έδρα στη Δ.Ε. Λιτοχώρου, ενώ ο κ. Δημητριάδης (με 654 ψήφους) παίρνει μια έδρα στη Δ.Ε. Δίου.

Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού οι 27 συνολικά έδρες μοιράζονται και στους 5 συνδυασμούς που ζήτησαν την ψήφο των δημοτών της βόρειας Πιερίας.

Ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη στις 26 Μαΐου λαμβάνοντας 4.278 ψήφους έλαβε 10 έδρες, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 2 στη Δ.Ε. Αιγινίου, 3 στη Δ.Ε. Κολινδρού, 2 στη Δ.Ε. Μεθώνης και 3 στη Δ.Ε. Πύδνας.

Οι 3.461 ψήφοι του νέου δημάρχου Ανέστη Μανώλα έδωσαν στον συνδυασμό του συνολικά 8 έδρες, οι οποίες κατανέμονται 3 στη Δ.Ε. Αιγινίου, 3 στη Δ.Ε. Κολινδρού, 1 στη Δ.Ε. Μεθώνης και 1 στη Δ.Ε. Πύδνας.

Ο συνδυασμός του Παναγιώτη Καζά (με 2.929 ψήφους) εκλέγει συνολικά 7 συμβούλους. Δύο στη Δ.Ε. Αιγινίου, τρεις στη Δ.Ε. Κολινδρού, έναν στη Δ.Ε. Μεθώνης και έναν στη Δ.Ε. Πύδνας.

Από μια έδρα καταλαμβάνει ο συνδυασμός του κ. Ζαφείρη (με 575 ψήφους) και ο συνδυασμός του κ. Γιαγκόπουλου (με 421 ψήφους). Αμφότεροι παίρνουν την έδρα στη Δ.Ε. Αιγινίου.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ