Μενού Κλείσιμο

Η καλη συνεργασία συνεχίζεται

Με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων συναντήθηκε ο Διευθυντής της Δι.Δ.Ε. Πιερίας

Συνάντηση «για θέματα που άπτονται της υπηρεσίας», είχε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού. Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ειδικά, αλλά και γενικά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ή καλή συνεργασία ανάμεσα στη Διεύθυνση και τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την συνάντηση άνοιξε ο Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης ο οποίος αφού καλωσόρισε τους Διευθυντές, υπογράμμισε την αμφίδρομη επικοινωνία για τη συνέχεια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Διεύθυνσης και σχολικών μονάδων για την ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών και διοικητικών θεμάτων.

Ο Δρ. Ι. Καζταρίδης, τόνο τη σημασία της τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών και χρονοδιαγραμμάτων για την άσκηση αποτελεσματικής Διεύθυνσης, ελέγχου και εποπτείας σε θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες όπως οι εκδρομές, βεβαιώσεις γνησιότητας τίτλων σπουδών κτλ., αλλά και την τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών και της κείμενης νομοθεσίας για την ενημέρωση του My School με έγκαιρη, έγκυρη, ακριβής και καθημερινή ενημέρωση.

Παράλληλα επεσήμανε και την σημασία της σύνταξης εγγράφων και δικαιολογητικών για κάθε στοιχείο μεταβολής της υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών), σε θέματα που αφορούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, των παραστατικών, εγγράφων και δικαιολογητικών για εγγραφές μαθητών, απουσίες, πρακτικά ανάληψης υπηρεσίας κ.ά.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού μετέφερε τα αιτήματα των τμημάτων της ΔΔΕ Πιερίας, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 5ου ΓΕ.Λ. κ. Μαρία Κορίτσα για τη φιλοξενία, αλλά και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για την καλή συνεργασία και επικοινωνία η οποία, όπως είπε «σε γενικές γραμμές υπήρξε ανέφελη για τη ΔΔΕ Πιερίας.»

Στη συνέχεια η κ. Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Προϊσταμένη του τμήματος Γ’ Προσωπικού της ΔΔΕ Πιερίας και η κ. Δήμητρα Μήτσιου, Γραμματέας του ΠΥΣΔΕ Πιερίας, αναφέρθηκαν στον προσδιορισμό των κενών και πλεονασμάτων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της έγκαιρης και επιμελούς προεργασίας της συγκεκριμένης διαδικασίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Στην τοποθέτησή της, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΔΕ Πιερίας Μυράντα Παππά, ενημέρωσε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για το σχεδιασμό των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά και Προγράμματα Αγωγής Υγείας). Η κ. Παππά αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα σημεία της εγκυκλίου και έδωσε σαφής οδηγίες σχετικά με τη συμπλήρωση της φόρμας και την υποβολή των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων από τους Διευθυντές και τους Συντονιστές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων είναι στη διάθεση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και στήριξη.

Στο β΄ μέρος της συνάντησης τα στελέχη της ΔΔΕ Πιερίας απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των Διευθυντών, «ήραν ασάφειες και νεφελώδεις διατυπώσεις των εγκυκλίων και διασαφήνισαν ερωτηματικά». Η συνάντηση στέφτηκε από επιτυχία και όλες οι πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη για ομαλή, γόνιμη και δημιουργική συνεργασία προς όφελος των μαθητών της χώρας μας και εν γένει της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ