Μενού Κλείσιμο

Η Google δίνει στους υπαλλήλους δωρεάν σκούτερ για να γυρίσουν στο γραφείο

Η Google υποδέχθηκε πρόσφατα τους υπαλλήλους της ξανά στο γραφείο και σκέφτηκε να τους προσφέρει επιπλέον κίνητρα για να αφήσουν το σπίτι- ένα δωρεάν σκούτερ.

Η εταιρία συνεργάστηκε με την Unagi στο πλαίσιο του προγράμματος «Ride Scoot», που δίνει στους υπαλλήλους την δυνατότητα να λάβουν αποζημίωση για το πλήρες κόστος μιας μηνιαίας συνδρομής του Unagi Model One. Το Model One πωλείται στα 990 δολάρια και έχει τελική ταχύτητα περίπου 30 χλμ/ώρα.

Ο ιδρυτής και CEO της Unagi, Ντέιβιντ Χάιμαν, είπε ότι η ιδέα ήταν να βοηθήσει τους υπαλλήλους της Google να πηγαίνουν στη δουλειά — ή απλώς στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου. (Η Google παρέχει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στους υπαλλήλους της στη Silicon Valley.)

«Οι άνθρωποι συνήθισαν να εργάζονται από το σπίτι. Και απλώς προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν την εμπειρία της επιστροφής», είπε.

Η Google σκέφτηκε τα δωρεάν σκούτερ ως πιθανό κίνητρο για να διευκολύνει την μετάβαση των υπαλλήλων της στο γραφείο, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, που ανέτρεψε τα εργασιακά πρότυπα και εκτόξευσε την τηλεργασία.

Ωστόσο, η Unagi δεν θα μοιράσει απλώς τα δωρεάν σκούτερ σε κάθε υπάλληλο της Google, καθώς σχεδιάζει να δημιουργήσει περίπτερα σε διάφορα γραφεία της εταιρίας για μηνιαία συνδρομή με έκπτωση 44,10 δολάρια ανά μήνα, συν το τέλος εγγραφής 50 δολαρίων — το σύνολο των οποίων θα επιστραφεί πλήρως από την Google.

Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν το σκούτερ για τουλάχιστον 9 μετακινήσεις ανά μήνα για να λάβουν πλήρη αποζημίωση της μηνιαίας συνδρομής τους.

Ο Ντέιβιντ Χάιμαν είπε ότι η Unagi έχει κάνει συμφωνίες και με άλλες μεγάλες εταιρίες, που θα διαθέσουν ηλεκτρικά σκούτερ στους εργαζόμενους- είτε ως αποζημίωση είτε με έκπτωση, ενώ συνεργάζεται επίσης με μια σειρά από ξενοδοχεία για να τοποθετήσει τα σκούτερ της στο λόμπι για τους πελάτες.

Με πληροφορίες από The Verge

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ