Μενού Κλείσιμο

Η Ευρώπη της αλληλεγγύης, στην πράξη!

Το δικό του «ευχαριστώ» εκφράζει το ΓΕΛ Κ. Μηλιάς στο «Athénée de Luxembourg»

 

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση υπολογιστών στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς. Οι 20 σταθεροί υπολογιστές τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, σχηματίζοντας σε κάθε αίθουσα και μια «νησίδα» διαδικτύου, ενώ, όπου υπήρχε η δυνατότητα, συνδέθηκαν με βιντεοπροβολείς.

Οι υπολογιστές είναι μεταχειρισμένοι και αποτελούν μια ευγενική χορηγία του κλασικού λυκείου Athénée de Luxembourg, με το οποίο το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς έχει αδελφοποιηθεί και συμμετέχει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο τόπος μου» και τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι υπολογιστές έφτασαν στο σχολείο χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αφού η μεταφορά τους κανονίστηκε να γίνει με την ίδια μεταφορική εταιρεία που μετέφερε ελαιόλαδο στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Ο τόπος μου». Επίσης, το λύκειο Athénée de Luxembourg ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της εγκατάστασης των Η/Υ, όπως επίσης χρηματοδότησε την αγορά ξενόγλωσσων βοηθημάτων για τους μαθητές της Α΄ λυκείου και γραφικής ύλης για τους υπόλοιπους μαθητές.

Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν και η εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη της κινητής μονάδας των «Γιατρών του Κόσμου» τον περασμένο Μάιο στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας (Ρητίνη, Βρία, Ελατοχώρι, Λόφο, Ράχη, Μοσχοχώρι, Καρυές, Άγιο Δημήτριο, Μεσαία και Κάτω Μηλιά), οι οποίοι πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικούς παιδιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχ. έτος 2018-19 οι δράσεις της Εθελοντικής ομάδας Πιερίας «Ο τόπος μου» διδάσκονται ως μάθημα επιλογής για τους μαθητές του Athénée de Luxembourg που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Solidarity with the Pieria region (Greece): EducationDemocratic CitizenshipHealthEnvironment, στο οποίο το λύκειο του Λουξεμβούργου είναι συντονιστής και το Λύκειο της Κάτω Μηλιάς εταίρος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανακάλυψη των κοινών στοιχείων μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, η γνωριμία με τον πολιτισμό του Λουξεμβούργου και η ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, η εξάσκηση των μαθητών στην ξενόγλωσση επικοινωνία, η από κοινού συμμετοχή σε εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις και γενικά το άνοιγμα των οριζόντων όλων των συμμετεχόντων. Η πρώτη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών από το λύκειο Athénée στις 12-16 Δεκεμβρίου 2018 και η δεύτερη αφορά την επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στο Λουξεμβούργο στις 27-31 Μαρτίου 2019.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του λυκείου συνέβαλε και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, η οποία προσέφερε δύο βιντεοπροβολείς και χρηματοδότησε την κατασκευή των επίπλων για την τοποθέτηση των υπολογιστών στις αίθουσες καθώς και ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος με τη δωρεά ενός βιντεοπροβολέα και ενός πανιού προβολής.

«Τους ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή τους», καταλήγει η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς Ειρήνη Παξιμαδάκη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ