Μενού Κλείσιμο

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προτείνει την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το θέμα της Πολιτικής Προστασίας

Ο Βόλος, μια ανάσα μακριά από την πόλη μας, πνίγεται! Το 90% της πόλης δεν έχει ρεύμα και η βροχόπτωση δεν λέει να κοπάσει. Η κακοκαιρία αυτή θα μπορούσε να είχε πλήξει κι εμάς!

Εμείς, είμαστε προετοιμασμένοι; Ποια είναι τα ακριβή σχέδια των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θεωρεί το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας πιθανής φυσικής καταστροφής στον νομό Πιερίας, άμεση προτεραιότητα και προτείνει την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το θέμα αυτό, το οποίο δεν αφορά μόνο τις αρχές!

Επίσης, καταθέτει για μια ακόμη φορά λεπτομερή πρόταση με μέτρα προσωρινής σίτισης του πληθυσμού σε περίπτωση ολικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος (1.500 γεύματα ημερησίως για χρονικό διάστημα 15 ημερών, συνολικά 22.500 μερίδες φαγητού) διαθέτοντας ήδη όλα τα απαραίτητα υλικά.

Δηλαδή, δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό σχέδιο επί χάρτου αλλά για μια άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση η οποία με τη στήριξη των τοπικών αρχών μπορεί να ελεγχθεί, να βελτιωθεί και τέλος να ενταχθεί στον επίσημο σχεδιασμό τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ