Μενού Κλείσιμο

Η επιβράβευση στο «Τρέχω για την Κατερίνη» και το ακούραστο δίδυμο της επιτυχίας

Πρόσφατα δύο τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Τμήμα Επικοινωνίας (Τύπου) και στον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Κατερίνης, για την δεκάχρονη δράση στην οργάνωση και τέλεση του λαϊκού δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη».

 Ο ετήσιος αυτός αγώνας ο οποίος πρωτοξεκίνησε το έτος 2012,  είναι ενταγμένος στο γενικότερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της Κατερίνης και υλοποιείται διαχρονικά από το τμήμα Τύπου και του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Οι δρομείς διανύουν συμβολικά τη διαδρομή οκτώ χιλιομέτρων από το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, σημείο των εχθροπραξιών κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης στις 15 Οκτωβρίου του 1912, μέχρι το άγαλμα της Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης. 

 Ο αγώνας από το ξεκίνημα ίσαμε με φέτος είχε ολοένα αυξανόμενη συμμετοχής δρομέων και ολοκληρώνονταν  πάντα  με άριστη οργάνωση αλλά και ικανοποίηση οργανωτών και συμμετεχόντων.

 Αυτή την δράση επιβράβευσαν πρόσφατα οι φορείς OTA  & TOURISM AWARDS που απευθύνονται αποκλειστικά στους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας με τον θεσμό «Βραβεία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023».

 Βέβαια ως είθισται τα εύσημα τα απολαμβάνουν οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί και λογικά άλλωστε γιατί εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες.

 Όμως από την απαρχή του αγώνα «Τρέχω για την Κατερίνη» το κύριο βάρος της προετοιμασίας, της οργάνωσης και της τέλεσης το επωμίστηκαν  πέρα των συνεργαζόμενων φορέων και του προσωπικού του Δήμου, δύο υπάλληλοι του Δήμου Κατερίνης οι οποίοι  χρόνια τώρα καταθέτουν ψυχή για την επιτυχία της δράσης και ασφαλώς είναι επαινετοί και άξιοι συγχαρητηρίων. 

 Πρόκειται για το δημοσιογράφο του τμήματος Τύπου, Νικηφόρο Γκόλτσιο και τον επίσης υπάλληλο του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργο Μίχο. Δύο ικανούς και δημιουργικούς υπαλλήλους του Δήμου Κατερίνης, που τιμούν τον εργασιακό τους ρόλο με το παραπάνω, τυγχάνουν της αναγνώρισης και  επιβράβευσης από όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και ασφαλώς και  από την κοινωνία της πόλης μας. 

 Ο Νικηφόρος και ο Γιώργος, με προθυμία παράγουν το εργασιακό τους έργο, προβάλουν τις δράσεις του Δήμου, εξυπηρετούν πολίτες και φορείς και δικαίως απολαμβάνουν τα εύσημα.

 

 Οι δυο τους που επωμίστηκαν το βάρος του «Τρέχω για την Κατερίνη», προσέδωσαν και επικέντρωσαν  στον αγώνα, πέρα από το αθλητικό μέρος, διάσταση με αναφορά στην ιστορία, τον τουρισμό, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την παράμετρο που συνάδει με το χαμόγελο ζωής, τα μηνύματα υγείας που αναδεικνύει ο αθλητισμός, τη χαρά και τη συμμετοχική παρουσία όλων χωρίς διακρίσεις και ιδιαιτερότητες.

 Άλλωστε η συμπερασματική κατακλείδα περικλείεται στο μήνυμα του αγώνα: «Ο αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη», ενδυναμώνει τον μαζικό αθλητισμό. Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα όλων των ηλικιών, σε άτομα με αναπηρίες, να διανύσουν τη γεμάτη φυσικές ομορφιές και συμβολισμούς διαδρομή 8 χλμ από το Πλατανόδασος έως το άγαλμα της Ελευθερίας, στην Κατερίνη.

 Η γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, του εθελοντισμού αποτέλεσε το 2023 σημείο αναφοράς για όλους όσοι από τους  2200 και πλέον εγγεγραμμένους (αριθμός ρεκόρ), μετείχαν σε αυτήν.

 Ο αγώνας προβάλλει τα τοπόσημα της Κατερίνης. Με δεδομένη τη μαζική συμμετοχή αθλητών –αθλητριών, συνοδών, από πολλές  περιοχές της χώρας, ¨ζωντανεύει¨ την καρδιά της πόλης, σε μία περίοδο χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.»

  Παράλληλα, το τμήμα επικοινωνίας – τύπου, στα ¨Βραβεία Αυτοδιοίκησης 2019 -2023¨, διακρίθηκε με 3ο Πανελλήνιο Βραβείο, στην κατηγορία Πολιτιστική Ανάπτυξη. Ειδικότερα, για το επικοινωνιακό πλάνο που υλοποίησε για την προβολή των «Αικατερινείων», του Θεσμού που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος. 

 Η γραφίδα του σχόλιου αποτελεί μια απλή πλην ουσιαστική σημειολογική κατάθεση σε δύο συμπολίτες μας για τους οποίους καμαρώνουμε και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην Κατερίνη.

 Υπογραφή: Περικλής Χατζηγιάννης

 

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ