Μενού Κλείσιμο

Η επιτήρηση παρατείνεται

Πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας κόκκινων αλεπούδων

 Το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει πως ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων (για την Πιερία) που πρέπει να εξετασθεί είναι 56, δίνοντας παράταση στο πρόγραμμα έως 31 Μαρτίου

 Το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την παράταση για τη συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων έως τις 31 Μαρτίου 2019 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παράταση δίνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων.

Παράλληλα υπενθυμίζει πως ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων ανά Περιφερειακή Ενότητα που πρέπει να εξετασθούν είναι: Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: 130, Π.Ε. Ημαθίας: 66, Π.Ε. Κιλκίς: 89, Π.Ε. Πέλλας: 96, Π.Ε. Πιερίας: 56, Π.Ε. Σερρών: 133, Π.Ε. Χαλκιδικής: 126.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δικαιούχοι (κυνηγοί και φύλακες θύρας) θα αποζημιώνονται με το ποσό των 50 ευρώ για την προσκόμιση θανατωμένων αλεπούδων και εντός του 2019 (ενεργητική επιτήρηση).

Στο πλαίσιο επικαιροποίησης των αρχείων που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λύσσα (www.pkm.gov.gr) ή στην ηλεκτορινική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=401), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ενημερωτικό φυλλάδιο για την διαδικασία  συσκευασίας των νεκρών ζώων και τις αποζημιώσεις κατά την προσκόμιση δειγμάτων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, καθώς και ενημερωτικό υλικό για τη συλλογή δειγμάτων και τις αποζημιώσεις έτους 2018.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ