Μενού Κλείσιμο

Η επιλογή είναι «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια

Στην Πιερία ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας

Με στελέχη του κόμματος συναντήθηκε στην Πιερία ο Γραμματέας της Κέντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. «Και επειδή θέλω να σας προλάβω, σας ενημερώνω οτι οι συγκεκριμένες συναντήσεις, δεν σχετίζονται με εκλογές, αλλά με την υποχρέωση που έχουμε να είμαστε σε διαρκή επαφή με στελέχη, αλλά και με την κοινωνία», η πρώτη φράση του κ. Ρήγα.

Τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκε η Συντονίστρια στο νομό Ρούλα Αρίση η οποία στη σύντομη τοποθέτησή της (κατά τη συνέντευξη τύπου), επανέλαβε οτι ο κυρίαρχος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών. Η κ. Αρίση επανέλαβε ότι πρώτος στόχος της είναι το «άνοιγμα στην κοινωνία» για το κόμμα, ωστόσο μάλλον απογοητευμένη φάνηκε από την ανταπόκριση των πολιτών, αφού όπως είπε, στην πορεία αυτής της προσπάθειας διαπίστωσε ότι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πελατειακές σχέσεις δεν ευννοεί το «άνοιγμα στην κοινωνία».

Ο Παναγιώτης Ρήγας από την πλευρά του, αναφέρθηκε κυρίως στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, τονίζοντας οτι πλέον η χώρα μας βρίσκεται σε φάση εξόδου από τα μνημόνια και την «επιτροπία» για την οποία παραδέχθηκε ότι «δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας».
Ο Γραμματέας του κόμματος επέμεινε ότι επιλογή του κόμματος είναι η «καθαρή έξοδος», απορρίπτοντας την «γραμμή» του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα «πιστοληπτική γραμμή». Μάλιστα, κάλεσε τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, να ασχοληθεί με τα αμιγώς ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Συνεχίζοντας ανέπτυξε την «αναπτυξιακή στρατηγική» της κυβέρνησης τονίζοντας οι στόχοι της είναι: οι θέσεις εργασίας, η έμφαση στον πλουραλισμό της παραγωγής, η ουσιαστική ανάδειξη της βιώσιμης ανάπτυξης με πράξεις, αλλά και η ανάδειξη της παθογένειας του προηγούμενου αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγώντας στην αύξηση των ανισοτήτων.

Για την «επόμενη μέρα» (την μεταμνημονιακή) είπε οτι θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό (χωρίς ωστόσο ο ίδιος να προσδιορίσει που θα φτάσει), αλλά και να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στη φορολογία.
Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και σε ζήτηματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. «Το πρόβλημα παραμένει άλυτο από αυτούς που το δημιούργησαν, εδώ και 25 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας οτι η κυβέρνηση με συγκεκριμένη στρατηγική «που διαμορφώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή» συνομιλεί με την γείτονα χώρα, επιμένοντας σε όνομα με για όλες τις χρήσεις. «Τα Βαλκάνια πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση όλης της χώρας μας» είπε.
Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά, αρκέστηκε να σχολιάσει πως η χώρα μας παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα μπει στη διαδικασία διαμόρφωσης κλίματος έντασης με την Τουρκία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ