Μενού Κλείσιμο

«Η επανένταξη είναι στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί»

Επίσκεψη του Χρήστου Γιαννούλη σε ψυχιατρικές δομές

«Η επανένταξη είναι το στοίχημα του 21ου αιώνα που πρέπει να κερδηθεί» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, κατά την επίσκεψή του στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των μονάδων που στοχεύουν στην επάνοδο των ψυχιατρικών ασθενών ως λειτουργικά μέλη των κοινωνίας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά» δεσμεύτηκε για την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ τριών ακόμα ξενώνων φιλοξενίας, απαραίτητοι για την αποσυμφόρηση του ψυχιατρείου και την εξάλειψη της λίστας αναμονής για ασθενείς που είναι σε θέση να κάνουν τα πρώτα βήματα επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο.

Στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης του Ψυχιατρείου (Κοι.Σ.Π.Ε.) ο Χρήστος Γιαννούλης ενημερώθηκε για τα 12 εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην εύρυθμη λειτουργία των Κοι.Σ.Π.Ε. βοήθησε καθοριστικά τα τελευταία χρόνια, η δημιουργία του ανάλογου νομοθετικού πλαισίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ