Μενού Κλείσιμο

«Η επανάληψη, δε θα μετατρέψει ποτέ το ψέμα σε αλήθεια…»

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Κατερίνης από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη

Με έκπληξη ακούσαμε ακόμη μια φορά, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον απερχόμενο δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, να αναφέρεται στο έργο του “Αιολικού Πάρκου” στα Πιέρια Όρη και σε ένα μικρό (όπως τόλμησε και είπε) μέρος των κατοίκων οι οποίοι διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη επένδυση και οι οποίοι όπως ο απερχόμενος δήμαρχος Χιονίδης, είπε, ενημερώθηκαν με ψευδή τρόπο.

Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε πως κατά της συγκεκριμένης επένδυσης έχουν υπογράψει περισσότεροι από 1500 κάτοικοι του χωριού και περισσότεροι από 20 πολιτιστικοί, εξωραιστικοί και εθελοντικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχουν επίσης και πανεπιστημιακές μελέτες από διακεκριμένους καθηγητές, κατά της συγκεκριμένης επένδυσης στο συγκεκριμένο σημείο, για τις οποίες ουδέποτε ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα θέλησαν να ενημερωθούν. Υπάρχουν μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου για εναλλακτικές μορφές ενέργειας στο συγκεκριμένο σημείο τις οποίες ο απερχόμενος δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, ουδέποτε διάβασαν.

Φυσικά θα θυμάται την γεμάτη κόσμο, κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όταν ηθελημένα αργοπόρησε η διαδικασία για περισσότερο από μία ώρα, προκειμένου να αποχωρήσουν οι περισσότεροι από 200 πολίτες που διαμαρτύρονταν και φυσικά επειδή οι μουγκοί του δημοτικοί σύμβουλοι δε θα μπορούσαν με κανέναν τρόπο να επιχειρηματολογήσουν. Όπως κι έγινε. Θα θέλαμε επίσης να τον ρωτήσουμε και αν τολμάει ας απαντήσει, με ονοματεπώνυμα όμως, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι ενημέρωσαν με ψευδή στοιχεία την τοπική κοινωνία της Μηλιάς; Αναμένουμε (εδώ και καιρό) μια απάντησή του.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές, (όσο όμως δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει ως ισότιμους συνομιλητές, θα το επαναλαμβάνουμε) ότι ο εθισμός, και όχι μόνο στο ψέμα, δεν κάνει καλό.

Να του υπενθυμίσουμε επίσης ότι όσο και να φωνάζει ένα ψέμα, αλήθεια δε θα γίνει ποτέ, διότι το τοπικό συμβούλιο Μηλιάς (όπως ποτέ δεν τολμά να αναφέρει) έχει ψηφίσει ομόφωνα κατά της συγκεκριμένης επένδυσης. Η επιμονή του να λέει δημόσια ψέματα, ή ακόμη χειρότερα να αποκρύπτει την αλήθεια, τον κάνει επικίνδυνο για το συμφέρον του τόπου. Η τοπική κοινωνία εκφράζεται δημοκρατικά όπως ο ίδιος λέει, μέσα από τα δημοκρατικώς εκλεγμένα όργανά της. Και στη Μηλιά οι τοπικοί σύμβουλοι ψήφισαν όχι. Ακόμη και οι δικοί του.

Να του υπενθυμίσουμε επίσης εφόσον αναφέρθηκε στη συμπαγή δημοτική του ομάδα ότι οι κκ. Λιακόπουλος, Γκουγκουρέλας, Κατανάς, Βαϊνάς, Κεραμιδιώτης, Παπαδημητρίου, Μπερεδήμας διαφώνησαν μαζί του στο συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να μην καταψήφισαν την εκμίσθωση του χώρου στην αγνώστων στοιχείων εταιρεία, αλλά καταψήφισαν τον ίδιο και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να τους επιβάλλει την όποια του άποψη. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χιονίδης, μπορεί να δηλώνει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, αλλά έχει μείνει απελπιστικά μόνος, παρέα με τον κύριο Λεμονόπουλο και με μερικούς ακόμη νεοεισερχόμενους στο συνδυασμό του οι οποίοι σύμφωνα με τη διαύγεια χαίρουν και της οικονομικής εκτίμησής του, με απευθείας αναθέσεις, μέσω του δήμου φυσικά. Και ας ξέρει καλά ο απερχόμενος δήμαρχος, πως οι διαρροές μέσα από το συνδυασμό του πληθαίνουν. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. Το αν οι κκ. Λιακόπουλος, Γκουγκουρέλας, Κατανάς, Παπαδημητρίου, Μπουσνάκης κ.α. θα είναι ξανά υποψήφιοι μαζί του, δεν είναι δικό μας θέμα.

Θέμα δικό μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του χωριού, της Κατερίνης, της Πιερίας ολόκληρης. Διότι το βουνό που ξεπούλησε ανήκει σε όλους. Και το ξεπούλησε χωρίς καν να μας αιτιολογήσει το γιατί. Χωρίς κανένας από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που του απέμειναν να τολμήσει να αιτιολογήσει την απόφασή του. Ο απερχόμενος δήμαρχος, Χιονίδης, είναι ο μοναδικός που κέρδισε μια μάχη μα έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και πανηγυρίζει για αυτό. Έχει χάσει τη μάχη, στην κοινωνία και στην δημοτική του παράταξη. Καθημερινά όπως διαπιστώνεται ο απερχόμενος δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, αρχίζει να χάνει και την ηρεμία του.

Οι κάτοικοι της Μηλιάς δεν είναι διχασμένοι. Διχασμένοι είναι οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Διχασμένος είναι αυτός ο ίδιος και οι λίγοι εναπομείναντες συνεργάτες του. Οι κάτοικοι της Μηλιάς είμαστε ενωμένοι, όσο ποτέ. Είμαστε θυμωμένοι. Και θα κερδίσουμε. Ραντεβού στο βουνό Σάββα.

ΥΓ. Δίπλα στη φράση «αυτοδιοικητικός κομπασμός» , σε όλα τα λεξικά της χώρας προτείνουμε να υπάρχει αυτούσια η φράση που ακούσαμε στη συνέντευξή του: «Σίγουρα, φαίνεται, πως αν δε λείψω, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει κανείς από αυτούς», είπε, αναφερόμενος προφανώς στους υπόλοιπους διεκδικητές του αξιώματος του δημάρχου Κατερίνης. Ευχαριστούμε παρόλα αυτά τον απερχόμενο δήμαρχο Κατερίνης, διότι για πρώτη φορά παραδέχεται δημόσια πως αν λείψει ο ίδιος, θα βγούμε κερδισμένοι όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ