Μενού Κλείσιμο

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Κατερίνη

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης και συγκεκριμένα στο Παρεκκλήσιο Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης,  τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. 

Στον Εσπερινό παρέστησαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Γιώργος Μακρής, Διευθυντές  και Εκπαιδευτικοί σχολείων και των δύο βαθμίδων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, μετά το πέρας του Εσπερινού, αναφέρθηκε στο ζωντανό παράδειγμα  των τιμωμένων Αγίων Πατέρων, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν απλά τρεις πανεπιστήμονες αλλά ήταν, κατά τον Απόστολο Παύλο, άνθρωποι στους οποίους είχε μορφωθεί εσωτερικά ο Χριστός και αυτό είναι το στοιχείο που τους καθιστούσε σοφούς και διδασκάλους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον Εκπαιδευτικό Ιωάννη Βαλσάμογλου, στέλεχος της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης και Θεολόγο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παέθεσε δεξίωση σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στον εορτασμό.

Την Τρίτη  30 Ιανουαρίου το πρωί πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός Νέας Εφέσου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου με την τέλεση πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. 

Την ίδια ημέρα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, μετά τη Θ. Λειτουργία και με την παρουσία των τοπικών Αρχών, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνο, ενώ εκφωνήθηκε πανηγυρική ομιλία από την κα Σύλβια Δεληγιαννίδου, Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης.

Παράλληλα λειτούργησαν όλοι οι Ιεροί Ναοί του νομού με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ