Μενού Κλείσιμο

Η ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τετάρτη

Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Φεβρουραρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Μεταξύ των 35 θεμάτων που θα συζητηθούν (αν και 34ο στην σειρά) η έγκριση επιχορήγησης  προς την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «για την ενίσχυση του εκκλησιαστικού κοινωνικού της έργου.» Το ποσό που αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέρχεται σε 72.000 ευρώ και ουσιαστικά αφορά την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης «Ο Άρτος ο Επιούσιος».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να συζητήσει για προβλήματα που αφορούν την Παραλία Κατερίνης, αλλά και επί του αιτήματος που κατατέθηκε για την αποκατάσταση της ξύλινης προβλήτας στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Να θυμήσουμε οτι η συγκεκριμένη κατασκευή είχε κριθεί κατεδαφιστέα αφού ήταν αυθαίρετη.

Τέλος, το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, αφορά το αίτημα των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, για ανέγερση προτομής προς τιμή του Ελευθερίου Ελευθεριάδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής Πιερίας.

Άλλα θέματα είναι:

-Διάθεση ποσού από το εισπραττόμενο στις λαϊκές αγορές ημερήσιο τέλος, σε Ομοσπονδία Συλλόγων παραγωγών λαϊκών αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης

-Έγκριση αξιολόγησης υποβληθεισών προσφορών για την προμήθεια τεσσάρων τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης για την είσπραξη οφειλών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Επίσης, αναμένεται να εγκρίνει και τον κανονισμό λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης του 2018, κάτι που σηματοδοτεί την πρόθεση του Δήμου Κατερίνης να μην «εγκαταλείψει» την προσπάθεια ενίσχυσης του θεσμού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ