Μενού Κλείσιμο

Η δυνατότητα δημιουργίας Μνημείου Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 στην Κατερίνη τέθηκε σε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τη δυνατότητα ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, στην πλατεία Ηρώων στην πόλη της Κατερίνης, έθεσαν με πρότασή τους στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, οι κ.κ., Τάκης Αδαμόπουλος (Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας), Βασίλης Μαυρίδης, (Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας), Δημήτριος Πόδας (Αν.Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας) και Αντώνιος Λαγογιάννης (Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πιερίας), σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

«Η ανέγερση Μνημείου Πεσόντων της Πιερίας κατά το Έπος 1940-41 στην πλατεία Ηρώων, αποτελεί την ελάχιστη  τιμή, οφειλή  και ηθική μας υποχρέωση, να τιμούμε όπως αρμόζει στους Ήρωες, που έπεσαν στα πεδία των μαχών,  κατά το Έπος 1940-41, για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οφείλουμε να τιμούμε την ιερή μνήμη των νεκρών, που πέρασαν στην αιωνιότητα με την αυτοθυσία τους», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε, ότι το Μνημείο θα αποτελέσει, χώρο τιμής, σημείο αναφοράς και μνήμης των ηρωικών πράξεων, που κατεγράφησαν στην ιστορία του τόπου μας και θα μας υπενθυμίζει καθημερινά τους αγώνες, το ένδοξο παρελθόν και κυρίως τα πρόσωπα, που με μοναδικό εφόδιο την πίστη στα εθνικά ιδεώδη και στο αγαθό της ελευθερίας, έπεσαν υπέρ Πατρίδας, με γενναιότητα και ψυχική αρετή, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους. Με αυτό το Μνημείο, σημείωσε, θα αποδίδουμε φόρο τιμής, θα καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας, ενώ θα μας συγκινεί, θα μας αφυπνίζει και θα μας ενδυναμώνει, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα διαχρονικά ιδανικά των Ελλήνων.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συνάντηση και την πρόταση που υπέβαλαν και εξέφρασε τη βεβαιότητά της, ότι με τη στήριξη των λοιπών φορέων του τόπου και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κατερίνης, η πρόταση για την ανέγερση του Μνημείου, μπορεί να υλοποιηθεί.

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ