Μενού Κλείσιμο

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Πιερίας για τις εκλογές του ΤΕΕ

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες»

 

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Πιερίας χαιρετίζει όλους τους μηχανικούς όλων των κλάδων και όλων των σχέσεων εργασίας, που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό μας ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σαν θεσμός του αστικού κράτους και εργαλείο του, μπορεί να υπηρετήσει τα δικαιώματα μας.

Σκοπός του είναι να στηρίξει την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κερδοφορίας των ομίλων και την προσέλκυση επενδύσεων με την συγκέντρωση του πλούτου στα χεριά λίγων.

Οι μικρομεσαίοι μηχανικοί είτε σαν αυτοαπασχολούμενοι , είτε σαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε σαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, είτε σαν συνταξιούχοι βιώσαμε και βιώνουμε τη σημαίνει για τις ζωές μας και των οικογενειών μας αυτή η ανάπτυξη τους.

Σημαίνει ανεργία, φτώχεια, αναδουλειά, μετανάστευση, ανασφάλεια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, χαμηλοί μισθοί, μικρές συντάξεις, φοροληστεια, κλέψιμο των αποθεματικών μας.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από όλες τις κυβερνήσεις, ΕΕ και τις πολιτικές που εκπροσωπούν, σηκώνουμε το ανάστημα και αντιστεκόμαστε, δεν αποδεχόμαστε την απαξίωση των σπουδών μας, παλεύουμε για την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων και επιλογών, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.

Παλεύουμε με λαό, τους εργαζόμενους για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας ,την στιγμή που σήμερα δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.