Μενού Κλείσιμο

Η «Διδώ», έδειξε τα «δόντια» της

Τα γνωστά προβλήματα, στις γνωστές περιοχές «αποκάλυψαν» (ξανά) οι πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Αρκετά και σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στην Πιερία, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να εντοπίζονται στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.

 

Ξεκινώντας από τον μεγάλο Δήμο της Πιερίας, την Κατερίνη, τα γνωστά προβλήματα επανεμφανίστηκαν στις παραλιακές του περιοχές, κυρίως σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή, όπου για μια ακόμη πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.

 

Από την πρώτη στιγμή όλο το ανθρώπινο δυναμικό και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει για τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος Κατερίνης, επικέντρωσε στο παραλιακό μέτωπο (Παραλία, Κορινό, Ολυμπιακή Ακτή), προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα προέκυψαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, από τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες συνδυάστηκαν με ισχυρούς ανέμους.

«Για την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η οποία συνέβαλε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας χωρίς κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα» έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης επισημαίνοντας πως ο μηχανισμός του Δήμου όπως αποδείχθηκε ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και κινητοποιήθηκε άμεσα, υποδειγματικά και αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή».

Επί ποδός, από τις πρώτες ώρες των βροχοπτώσεων, ήταν και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους των τριών δήμων, αλλά και με τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, επικαιροποιώντας το σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων

«Ως αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού, από την πρώτη στιγμή στα σημεία που απαιτήθηκε παρέμβαση με την χρήση μηχανημάτων έργου, οι εργολήπτες αλλά και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, βρέθηκαν επί τόπου και αντιμετώπισαν ζημιές που έχουν προκληθεί», αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα η Αντιπεριφέρεια.

Όπως τονίζεται «με ιεράρχηση των καταγεγραμμένων συμβάντων, συνεχίζεται με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει η ΠΕ Πιερίας, το έργο της αντιμετώπισης των προβλημάτων σε όλη την επικράτεια του Νομού.»

Χθες η κ. Μαυρίδου, συνοδευόμενη από στους συνεργάτες της και υπηρεσιακούς παράγοντες, έκανε αυτοψία σε όλα τα σημεία, τα οποία παρουσίασαν ιδιαιτερότητες και υψηλού βαθμού επικινδυνότητα.

Η αντιπεριφερειάρχης, μαζί τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου και τους συνεργάτες του, βρέθηκε στον Πλαταμώνα, Σκοτίνα, Λεπτοκαρυά, αλλά και σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Δίου, ενώ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους και Εντεταλμένους Αντιδημάρχους των Δήμων Πύδνας – Κολινδρού και Κατερίνης για την ενημέρωση και την άμεση συνδρομή της ΠΕ Πιερίας, σε περιοχές ευθύνης της, που αφορούν το οδικό δίκτυο αλλά και το παραλιακό μέτωπο.

«Γίνεται σαφές και απόλυτα αντιληπτό όχι μόνο από τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά αλλά και από τους απλούς πολίτες της Πιερίας, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους έκτακτο καιρικό φαινόμενο, συνδράμοντας με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει για την διασφάλιση της ελαχιστοποίησης των ζημιών αλλά και του χρόνου επέμβασης. Είμαστε με δυναμική παρουσία, μέσα στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων και των συνοδών προβλημάτων που καταγράφονται», αναφέρει σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.