Μενού Κλείσιμο

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο Κορινού

Μαθήματα ζωής

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γυμνάσιο Κορινού το σεμινάριο με τίτλο: «Πώς με τα δυο μου χέρια μπορώ να σώσω μια ζωή».

 

Το σεμινάριο οργάνωσε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.) και υλοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ωρών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στην: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση, στην Πλάγια Θέση Ασφαλείας και στην Αντιμετώπιση της πνιγμονής-εξαγωγής ενός ξένου σώματος (τεχνική Heimlich).

Η πρόεδρος της Δ.Ο.Π. Αθηνά Γεραρίδου και η συνεργάτιδά της Μαριάνθη Παπαδοπούλου με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσαν αναλυτικά τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης  για τα παραπάνω θέματα και έκαναν επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησαν σε όλες τις απορίες που διατυπώθηκαν.

«Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και να συγχαρούν την πρόεδρο κ. Αθηνά Γεραρίδου για την άψογη ενημέρωση και επιμόρφωση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υπεύθυνη πληροφόρηση των μαθητών και μαθητριών καθώς και στην πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων που δυστυχώς εκδηλώνονται συχνά στις σχολικές μονάδες της χώρας μας», καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ