Μενού Κλείσιμο

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Chopper Riders Club: Παρουσίαση Α’ Βοηθειών και άλλων… τεχνικών

Στο “Chopper Riders Club” βρέθηκε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκλησή του κ. Γιώργου Ιωάννου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των Α΄ Βοηθειών, καθώς και της διαδικασίας αφαίρεσης κράνους σε μοτοσικλετιστές.

 

Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες του “Chopper Riders Club” ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες Αθηνά Γεραρίδου, Άντζελα Μαρανή κα Ιωάννα Μαυρίδου σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες και για τη διαδικασία αφαίρεσης του κράνους.

Ακολούθησε η εξάσκηση τους πάνω σε βασικές πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Club, εξασκήθηκαν στον τρόπο της άμεσης Αφαίρεσης του Κράνους σε μοτοσικλετιστές στον τόπο του ατυχήματος, στην  Πλάγια θέση Ασφαλείας, καθώς και στην τεχνική εξαγωγής ενός ξένου σώματος κατά την κατάποση, δηλαδή την τεχνική Heimlich.

«Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο “Chopper Riders Club”  να ήταν εποικοδομητική και να λειτούργησε ως έναυσμα στους παρευρισκόμενους για την περαιτέρω ενίσχυση των γνώσεων τους, αλλά και την εφαρμογή αυτών σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση», αναφέρει η Διασωστική Ομάδα, ευχαριστώντας παράλληλα τα μέλη του Club για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.