Μενού Κλείσιμο

Η ΔΕΥΑΚ για τα προβλήματα υδροδότησης σε Κούκο και Ν. Τραπεζούντα

Φταίει η παρατεταμένη ανομβρία

 

Ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Τραπεζούντας και του Κούκου, αφού οι πολύωρες ή ακόμη και πολυήμερες διακοπές στην υδροδότηση των δυο περιοχών τους έφτασε στα όριά τους!

 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές δεν είναι φετινό, αφού πολλές φορές έφτασε σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια να συζητηθεί (σε πολλά από αυτά με την παρουσία δεκάδων κατοίκων) και να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυσή του.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών από τους κατοίκους των δύο περιοχών η ΔΕΥΑ Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση, αποδίδοντας το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στην παρατεταμένη ανομβρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιχείρησης έχει ως εξής: «Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης μετά το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας τόσο στην Νέα Τραπεζούντα όσο και στον Κούκο προέβει στις άμεσες ενέργειες αναζήτησης της κατάλληλης και πιστοποιημένης υδροφόρας τύπου 22 κ/μ, με σκοπό τη μεταφορά πόσιμου νερού.

Η χρήση της υδροφόρας παρέχει προσωρινή αλλά και γρήγορη λύση στο πρόβλημα της μη υδροδότησης, καθώς με την έναρξη της λειτουργίας της υδροφόρας η  κατάσταση εξομαλύνθηκε άμεσα,  με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον νερό προς κατανάλωση στην Ν. Τραπεζούντα αλλά και στον Κούκο.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Αυγούστου, ξεκίνησε η παροχή της υδροδότησης της Νέας Τραπεζούντας και του Κούκου, μέσω της υδροφόρας και  θα συνεχίσει να παρέχει πόσιμο νερό για όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο και μέχρι την εξομάλυνση της λειτουργίας των υδρευτικών εγκαταστάσεων των εν λόγω οικισμών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης μετά από εκτενή αναζήτηση των κατάλληλων βυτίων, βρήκε ότι τέτοια βυτία μεταφοράς πόσιμου νερού διαθέτουν μόνο εταιρείες στην Αθήνα και στα νησιά συνεπώς δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι αμεσότερα.»

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ