Μενού Κλείσιμο

“I CAN’T BREATHE” – Πολίτες αποφασισμένοι να διώξουν τη δυσοσμία της πόλης

Η πρωτοβουλία πολιτών “I cant breathe”-”Δεν μπορώ να ανασάνω”, δημιουργήθηκε από  αγανακτισμένους πολίτες για την έντονη δυσωδία που αναγκαζόμαστε να υπομένουμε τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορούμε να ζήσουμε στις αυλές και τα μπαλκόνια μας. Η ανυπόφορη κατάσταση μας φυλακίζει στα σπίτια μας! Ασφυκτιούμε!

Ξεκίνησε με τη δημιουργία δημόσιας ομάδας στο FB με την ονομασία “I can’t ΒREATHE”, από κατοίκους της περιοχής των Ευαγγελικών και της Αγίας Άννας, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Η ομάδα πληθαίνει, καθημερινά, φτάνοντας έως σήμερα  τα 1600 περίπου μέλη. Από μαρτυρίες των μελών, έχει γίνει γνωστό, ότι την έντονη κακοσμία την αισθάνονται συχνά και σε άλλες περιοχές της πόλης. Και αν η οσμή δεν μπορεί να έχει εικόνα, η πιθανή πηγή της, έχει φωτογραφηθεί από συμπολίτες μας, με τα πιο “μελανά” χρώματα στην περιφερειακή τάφρο της πόλης, ως αποτέλεσμα της ρίψης αποβλήτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και στην παραλιακή ζώνη του δήμου, όπου καταλήγουν τα ρέματα με το ρυπογόνο και δυσώδες φορτίο τους.

Συνειδητοποιώντας το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος, συστήθηκε συντονιστική επιτροπή. Την 13η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών, στα πλαίσια της οποίας οι δημότες της Κατερίνης, επιβεβαιώνουν, την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνουν και την αποφασιστικότητά τους να πιέσουμε όλοι μαζί τους τοπικούς άρχοντες και αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεσα, οριστική λύση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται διαχρονικά στις παρυφές της πόλης, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, επηρρεάζει δυσμενώς και άλλους κλάδους της οικονομίας και δυναμιτίζει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Μέχρι σήμερα, υπέγραψαν περίπου 1700 συμπολίτες μας, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται καθημερινά, στο καφέ-μπαρ Red (Αγίας Τριάδος 6), στο καφενείο “Τσαχούρ” στα Ευαγγελικά, και στο καφέ “Σαφράν” (7ης Μεραρχίας).  Παράλληλα, βρίσκεται σε εφαρμογή, η ηλεκτρονική φόρμα, https://sites.google.com/view/icantbreathe όπου μπορούν να υπογράφουν συμπολίτες μας που ζουν και εργάζονται εκτός Κατερίνης.

Οι πολίτες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών! Η φωνή μας έχει δύναμη, η υπογραφή μας έχει αξία! Διεκδικούμε για την πόλη που αγαπάμε το αγαθό ενός καθαρού, φυσικού περιβάλλοντος. Διεκδικούμε την Ανάσα μας, τη Ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ