Μενού Κλείσιμο

Η Billie Eilish είναι το πρόσωπο της χρονιάς για την PETA

Η PETA τιμά την Billie Eilish ως πρόσωπο της χρονιάς, μεταξύ άλλων και επειδή πίεσε τον κόσμο της μόδας να εγκαταλείψει τη χρήση της γούνας και να υιοθετήσει μια πιο vegan προσέγγιση.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι επέλεξε την 20χρονη τραγουδίστρια ως πρόσωπο της χρονιάς «επειδή προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, δεν μένει ποτέ σιωπηλή μπροστά στην αδικία και διότι χρησιμοποίησε την επιρροή της για να πιέσει τη βιομηχανία της μόδας να αναγνωρίσει ότι η βαναυσότητα δεν είναι ποτέ της μόδας».

Η Billie Eilish είναι το πρόσωπο της χρονιάς για την PETA

Φέτος, η Eilish τάραξε τα νερά όταν συμφώνησε να φορέσει τουαλέτα του Oscar de la Renta στο Met Gala μόνο αν ο οίκος μόδας συμφωνούσε να απαγορεύσει τη χρήση γούνας, όπως και έκανε, επισημαίνει η PETA.

«Το βρίσκω σοκαριστικό ότι το να φοράς γούνα δεν είναι εντελώς παράνομο το 2021. Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη που η ομάδα του Oscar de la Renta με άκουσε σε αυτό το ζήτημα και έκανε μια αλλαγή που έχει αντίκτυπο όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για τον πλανήτη και το περιβάλλον», έχει δηλώσει η τραγουδίστρια.

Επίσης, η σταρ, που είναι vegan εδώ και καιρό, ήταν συμπρόεδρος του Met Gala φέτος. Για πρώτη φορά η εκδήλωση σέρβιρε αποκλειστικά vegan πιάτα.

 

 

«Με όλα τα μάτια στην Billie Eilish στην πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala, έστρεψε την προσοχή στα δεινά των ζώων που θανατώνονται για τροφή και για τη μόδα. Η PETA είναι πιο χαρούμενη από ποτέ που την τιμά γιατί πίεσε τη βιομηχανία της μόδας προς ένα βιώσιμο vegan μέλλον», δήλωσε η πρόεδρος της οργάνωσης, Ίνγκριντ Νιούκιρκ.

Παράλληλα, η PETA υπενθυμίζει ότι η Billie Eilish φέτος λάνσαρε μια vegan συλλογή Air Jordan με τη Nike, ήταν παραγωγός του ντοκιμαντέρ «They’re Trying toy Kill Us», λάνσαρε το δικό της vegan άρωμα και ανακοίνωσε την κυκλοφορία της δικής της σοκολάτας από φυτικό γάλα.

«Με πάνω από 96 εκατομμύρια followers στο Instagram, χρησιμοποιεί το τεράστιο βήμα της στα social media για τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων δημοσιεύοντας βίντεο που εκθέτουν τις βιομηχανίες γούνας μινκ και μαλλιού», σημειώνει ακόμη η οργάνωση και συμπληρώνει ότι πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών η τραγουδίστρια υπενθύμισε στους θαυμαστές της ότι οι γαλοπούλες είναι «από τα πιο ευγενικά πλάσματα στον κόσμο» και τους κάλεσε να υιοθετήσουν πιο συμπονετικές παραδόσεις για αυτή τη γιορτή.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.