Μενού Κλείσιμο

Η Μπ. Σκούφα σε πληγείσες περιοχές της Βόρειας Πιερίας

Επιβάλλεται η άμεση καταβολή αποζημίωσης

Επίσκεψη αυτοψίας πραγματοποίησε βουλευτής Πιερίας του Μπέττυ Σκούφα σε αγροτικές εκτάσεις στη βόρεια Πιερία, ύστερα από την επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη και συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο κ. Αργυρώ Ασλανίδου κι αγρότες της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες καπνού, ακτινιδίου, αμπελιού, οπωροκηπευτικών, στο Κίτρος, τη Σφενδάμη, τα Αλώνια κι αλλού, από τη χαλαζόπτωση της 10ης Ιουλίου. Η επικοινωνία της κ. Σκούφα με τον ΕΛΓΑ ήταν άμεση, κι από τον ίδιο οργανισμό έλαβε τη διαβεβαίωση ότι κλιμάκια εκτιμητών θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές άμεσα. Πολύ σημαντική είναι η άμεση δήλωση των ζημιών από τους αγρότες, τονίστηκε από πλευράς του ΕΛΓΑ.

Να υλοποιηθεί ένας βασικός προγραμματικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Σκούφα εξέφρασε ακόμη μια φορά την άποψη πως “η πρωτογενής παραγωγή είναι από τους βασικότατους πυλώνες της ντόπιας οικονομίας. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου οι εκτιμήσεις των ζημιών να γίνονται ακόμη πιο άμεσα. Είναι καιρός τέλος, να υλοποιηθεί ο βασικός προγραμματικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες (με εγγύηση τις ενισχύσεις κι επιδοτήσεις)”

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ