Μενού Κλείσιμο

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Ο.Τ.Α.

Επιμένει στην παράταση

 

Προτεραιότητα των ενεργειών της η στόχευση στις αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας, η ολοκληρωμένη εργασιακή αναδιάρθρωση και το θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, αναφέρει η Π.Ε. Πιερίας

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με σχετική επιστολή της (από τον Απρίλιο του 2019), επισήμανε την αναγκαιότητα για τη συνέχιση με απόφαση παράτασης του οκτάμηνου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στις Περιφέρειες, αλλά και σε άλλες δομές του Δημόσιου τομέα.

 

«Ζητούμε να παραταθεί η διάρκεια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους φορείς, μέχρι να προχωρήσει η νομοθεσία για την ουσιαστική αναμόρφωση του, με βιώσιμο σχεδιασμό για την επανένταξη των ανέργων που ανήκουν στις πιο αδύναμες ομάδες, με συνοδευτικές υπηρεσίες ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, ώστε να κατευθυνθούν με αξιώσεις σε σταθερές θέσεις εργασίας της κάθε τοπικής οικονομίας», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης.

Ενόψει της λήξης της τετράμηνης παράτασης που δόθηκε, με νέα επιστολή της, η κ. Μαυρίδου επανέρχεται στο θέμα όπου αιτείται τη νέα παράταση της διάρκειας υλοποίησης του συγκεκριμένου Προγράμματος σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους φορείς, μέχρι να προχωρήσει η νομοθεσία για την ουσιαστική και βιώσιμη αναμόρφωση και επαναπροκήρυξή του. Η αντιπεριφερειάρχης, τονίζει ότι τα άτομα που έχουν απασχοληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες εργασίες του Δημόσιου Τομέα και έχουν ενσωματωθεί επαρκώς, χωρίς όμως να καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα σε ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλαμ, έχουν καταγραφεί μετρήσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την γρηγορότερη εξυπηρέτηση, αλλά και των παρεχομένων υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι στην Π.Ε. Πιερίας απασχολούνται για χρονικό διάστημα οχτώ  μηνών (από τον Νοέμβριο του 2018 και έως και τον Ιούνιο του 2019, καθώς και τη διάρκεια της παράτασης αυτής κατά τέσσερις μήνες), 62 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων .

Τα συγκεκριμένα άτομα, τοποθετήθηκαν σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με την ειδικότητά τους και τα τυπικά προσόντα που κατέχουν, «συνεπικουρώντας έτσι στο έργο της υπηρεσίας και συμβάλλοντας σημαντικά στην ακόμη πιο εύρυθμη λειτουργία της», όπως σημειώνει στην επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης.

Επισημαίνεται ότι, όλοι οι συμμετέχοντες είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., ηλικίας 18 και άνω ετών και πολλοί εξ’ αυτών λίγο πριν την συνταξιοδότηση.

Η κ. Μαυρίδου, υπογραμμίζει επίσης, πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ