Μενού Κλείσιμο

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης στο «Διοικητήριο»

Στην «καρδιά» της ιστορίας

 

Την έκθεση εικόνων19ου και 20ου αιώνα με θέμα «Σύγχρονες όψεις του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη», επισκέφθηκαν φοιτητές της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο και τους καθηγητές Αριστοφάνη Ζαμπακίδη και Δημήτριο Παπάζη.

 

Οι επισκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν «ευγενικής προσκλήσεως» του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου, περιλάμβαναν ξενάγηση από την Επιμελήτρια της Έκθεσης Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας, και τον Υπάλληλο του Υπουργείου Αναστάσιο Ζαφειρίδη.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης καλωσόρισε τους φοιτητές, τους υποδέχθηκε στο Γραφείο του και τους ξενάγησε αυτοπροσώπως. Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στην ιστορία του κτηρίου, πασίγνωστου σε όλους τους Θεσσαλονικείς ως «Διοικητήριο», αλλά και στα γεγονότα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912, που διαδραματίστηκαν στους χώρους του εμβληματικού μνημείου.

Oι φοιτητές αποκόμισαν γνώσεις που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα μαθημάτων της Ακαδημίας, όπως Χριστιανική Αρχαιολογία, Αισθητική της Ορθόδοξης Τέχνης, Νεότερη Χριστιανική Τέχνη, Τέχνη-Επιστήμη-Πολιτισμός.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.