Μενού Κλείσιμο

Η Άννα Μάνη για το Νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος: Προωθείται η καλή νομοθέτηση

Το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, επιλύει το φαινόμενο της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων με το σαφή καθορισμό διακριτών αρμοδιοτήτων στον εκάστοτε φορέα, υποστήριξε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, κατά την τοποθέτησή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η κ. Μάνη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο επιλύει πολλές από τις παθογένειες που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας.

Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο διασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους και της δημόσιας διοίκησης με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τους Υπουργούς σε υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ επιλύει και το φαινόμενο της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων με το σαφή καθορισμό διακριτών αρμοδιοτήτων στον εκάστοτε φορέα

Η βουλευτής Πιερίας, τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο προωθεί την καλή νομοθέτηση και την ασφάλεια δικαίου, ώστε να αποτρέπεται η αντισυνταγματικότητα των νόμων που επιδείνωνε τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, ενώ παράλληλα περιορίζει τη γραφειοκρατία καθώς οι ατομικές διοικητικές θα εκδίδονται πλέον από τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές.

Καταλήγοντας, έκανε λόγο για μέτρα που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ανεπτυγμένο Ευρωπαϊκό κράτος στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ