Μενού Κλείσιμο

Η Άννα Μάνη για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Στο επίκεντρο η εξυπηρέτηση του πολίτη

Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποστήριξε σε ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη.

Όπως υποστήριξε η κ. Μάνη, η μονιμοποίηση της άυλης συνταγογράφησης και των ιατρικών παραπεμπτικών, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, η ηλεκτρονική έκδοση πτυχίων από τα ΑΕΙ και το ΔΟΑΤΑΠ είναι ορισμένες μόνο από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν την αρχή της ισότητας και αποτελούν ανάχωμα στη διαφθορά. «Γιατί τη μηχανή δεν μπορεί κανείς να τη διαφθείρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε στο τεράστιο ψηφιακό άλμα που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες με τη θέσπιση της ενιαίας ψηφιακής πύλης, gov.gr. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους είπε. «Δύο εκατομμύρια άυλες συνταγογραφήσεις, 200 χιλιάδες εξουσιοδοτήσεις, 463 χιλιάδες υπεύθυνες δηλώσεις, περισσότερα από 30 χιλιάδες ψηφιακά διπλώματα οδήγησης και σχεδόν 84 χιλιάδες ηλεκτρονικές εγγραφές νηπίων καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο πόσο είχαν ανάγκη οι συμπολίτες μας τις νέες αυτές υπηρεσίες», κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ